Кернес та його дружина вітають євреїв з Пуримом карикатурою

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 24 березня 2016, 16:25
Харківський голова Геннадій Кернес та його дружина Оксана Гайсинська привітали євреїв з Пуримом
Кернес та його дружина вітають євреїв з Пуримом карикатурою

Мер Геннадій Кернес привітав зі святом Пурима усіх харківських іудеїв. Про це він повідомив у своєму офіційному Твіттері та на сайті Міськради: " Від усього серця вітаю вас з радісним святом Пурим. Бажаю вам, вашим близьким міцного здоров’я, душевного тепла, енергії, щастя та миру!"  

Вирішила привітати друзів і його дружина, Оксана Гайсинька. Вона зробила це у дещо інший спосіб - з допомогою дотепної карикатури на євреїв, які мають застілля. Привітання вона опублікувала у мережі Instagram:

Нагадаємо: Пурим, Пур (від давньоперського пур — жереб) — єврейське свято, установлене на згадку порятунку перських євреїв від винищування їх Гаманом, улюбленцем перського царя Ахашвероша (Ксеркса, в V ст. до н. е.)

У це свято прийнято читати сувій Естер (біблійна книга), у якому оповідається про ці події, усіляко веселитися (у тому числі за допомогою надмірного споживання алкогольних напоїв. До речі, це єдиний день, коли юдеї повинні пити багато, доки вони перестануть розрізняти слова «нехай буде проклятий Гаман» від «нехай буде благословенний Мордехай». Під час читання сувою Естер при проголошенні імені Амана звучать спеціальні тріскачки.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments