Дмитро Олійник: «Це структура «Сотня Лева». І вони вп’ятеро чи вшестеро почали мене бити»

Понеділок, 28 березня 2016, 18:05
В ХАКІ розповідають про подробиці та наслідки сьогоднішнього побиття активістів під обласною прокуратурою.
Дмитро Олійник: «Це структура «Сотня Лева». І вони вп’ятеро чи вшестеро почали мене бити»

Як відомо, сьогодні під час пікету «Ні корупції в прокуратурі» був побитий співкоординатор акції Дмитро Олійник. На даний момент він знаходиться в Міській клінічній лікарні. Його аудіозвернення було представлене під час прес-конференції, яка зараз проходить в Харківському кризовому інфоцентрі. Лікарі поки що не коментують стан Олійника, проте сам активіст на даний момент перебуває на інвалідному візку.

«На мене напали люди в камуфляжній формі, –Дмитро Олійник, – деяких я пізнав. Це структура «Сотня Лева». І вони вп’ятеро чи вшестеро почали мене бити… Порвали всі плакати, також Кості Чуркіну нанесли тілесні пошкодження. У нього перелом чи тріщина щелепи. Ще одна людина постраждала. Зараз будемо вимагати звільнення обласного прокурора. Тому що ця людина має в’язки з криміналітетом. І підтримує цих бандитів».

Богдан Ткачук, волонтер організації «Вільні люди», розповів, що дану акцію організовував безпосередньо Дмитро Олійник. Його підтримали такі організації, як «Автомайдан», «Вільні люди», «Громадська варта», МНК та інші. На Олійника напали в той момент, коли він з’явився на пікет. «Напали на нього, оточили з усіх сторін, – зазначив Ткачук, – ті, які були у формі, прикрили їх ще одним кордоном зовні. Щоб туди не пробилися ні активісти, ні поліція. І почали його бити. Не попередивши його та не виснувши жодних претензій».

Богдан Ткачук розповів, що Олійника били 5-6 кремезних чоловіків. За його словами, поліція не змогла пробитися скрізь той кордон, щоб якось його забрати. Проте згодом активістам разом з правоохоронцями вдалося втиснутися та вивільнити Олійника. Потім його доставили до «швидкої». Далі ті самі особи напали на активістів, які намагалися розгорнути плакати.

За словами Богдана Ткачука, до поліції у активістів немає жодних претензій. «Вони самі цього не очікували. Їх було небагато – чоловік 20-30. Це були рядові поліцейські з райвідділів без якогось спецзахисту. І зрозуміло, що ті треновані бійці їх легко усували». 

comments powered by HyperComments