На Харківщині побував директор Євразійського центру Атлантичної ради США

Вівторок, 29 березня 2016, 07:56
Напередодні у Києві директор Євразійського центру Атлантичної ради, екс-посол США Джон Гербст висловив припущення, що МВФ може не надати Україні черговий транш кредиту.
На Харківщині побував директор Євразійського центру Атлантичної ради США

«Сталася ця криза (політична, — ред.). Вона не повинна була статися. Це просто сталося стихійно, і МВФ, який мав надати наступний транш в лютому, до сих пір не перерахував грошей, в кінці березня. Думаю, в фонді хочуть побачити, хто буде генеральним прокурором через тиждень-два, хто буде через тиждень-два прем'єр-міністром, міністром фінансів, економіки. Ось чому це все відкладається і немає впевненості, що гроші дадуть», — сказав він в ефірі каналу 112.

Зазначимо, що Євразійський центр ім. Патричу Атлантичної ради США, який нині очолює Гербст, — це провідний науково-експертний центр, що співпрацює з Урядом Сполучених Штатів з питань трансатлантичних міжнародних відносин.

У Харків Джон Гербст завітав на запрошення керівництва ХОДА. Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, вони з Ігорем Райніним обговорили перспективи співпраці США та України, соціально-економічну ситуацію в Харківській області, просування її інтересів на рівні дипломатичних та експертних кіл США. «Джон Гербст запевнив керівника області щодо повної підтримки ініціатив керівництва нашого регіону з розширення співпраці зі Сполученими Штатами Америки», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня до Харкова навідувалися дві робочі групи зі Сполучених Штатів. Нинішній Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт супроводжував Президента України Петра Порошенка. Також завітав заступник Міністра торгівлі США Майкл Лаллі. За інформацією прес-служби ХОГА, це частина зустрічних візитів, домовленість про які була досягнута у ході робочої поїздки офіційної делегації Харківщини до США.

У Харкові і кількох українських містах напередодні відбулися пікети «Ні корупції в прокуратурі». Одна з вимог активістів — звільнення генпрокурора. Сьогодні питання має розглядатится на засіданні ВР.

comments powered by HyperComments