Вийшов друком перший дайджест громадських ініціатив Харкова

Анна Старкова  |  Середа, 30 березня 2016, 15:52
Збірку «Креативні практики, що змінюють наше місто» видано за результатами фестивалю громадського активізму «Соціальний Вітамін».
Вийшов друком перший дайджест громадських ініціатив Харкова

У дайджесті міститься інформація про проекти, які «організували звичайні городяни задля вирішення соціальних проблем». До видання увійшли «Велодень», «Дитяча ПлощАРТка», «День музики у Харкові», Urban Fest, «Квіти Життя», «Різдвяний трамвай», «Партизанський день міста», KHS, «Мікрорайон FUTURE», Saltivka Project, «Жива бібліотека», «Соціальний Вітамін».  Коротку інформацію про організаторів і специфіку проектів доповнюють їх контакти і світлини.  

На останній сторінці видання містяться поради активісту: інклюзія, сталість, професійність, повага до людської гідності та прав, екологічність, етичне партнерство та право інтелектуальної власності.

Перший «Вітамін» відбувся у лютому 2015 року у форматі ярмарку, а до листопада він перетворився на дводенний фестиваль громадського активізму. Він виник «у відповідь на потребу активістів знайомитись із колегами та громадськістю, вчитися, обмінюватися досвідом, народжувати спільні проекти». Восени на одній площадці зібралося 40 організацій і понад 500 гостей.

Як розказали «Справжній Варті» організатори, у цьому році захід планується на той же час. Вони також підтримали проект створення у Харкові місця, де зможуть збиратися активісти. У хабі можна буде отримати допомогу, послухати лекції з питань соціального активізму тощо.

Протягом року відбудуться і інші заходи, скеровані або супроводжувані організаторами «Соціального Вітаміну». Своєю головною метою вони вважають «інформувати, надихати, здружувати».   

Автор фото — Артем Коновалов, «Соціальний Вітамін».

 

comments powered by HyperComments