Новий український мультсеріал TARTONIKS підкорить світ

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 1 квітня 2016, 16:17
Українська анімаційна студія TRONIKS у співпраці з Туреччиною створила мультфільм про добрих істот.
Новий український мультсеріал TARTONIKS підкорить світ
30 березня керівники української анімаційної студії TRONIKS підписали контракт з одним з популярних турецьких телеканалів на право трансляції мультсеріалу,  основа якого була закладена в Україні. У зв’язку з цим представники студії вирішили розповісти про проект та перспективи його прокату в Україні.
У зустрічі взяли участь Ельчин Оруджев, автор українсько-турецького анімаційного проекту TRONIKS; Валерій Дзех, головний сценарист анімаційного проекту TARTONIKS та Леонід Сторожук, художній керівник проекту коміксів TARTONIKS. 
Новий мультфільм вже потрапив у Книгу рекордів України – за кількістю персонажів, яких налічується близько тисячі. Автори проекту навіть випустили книгу, яка розповідає про деяких персонажів. На честь створення мультфільму "Укрпошта" розробила дизайн нової марки, яку можна буде незабаром  придбати у будь якому відділенні.
 
 
Співзасновники проекту розповіли, що робота над створенням мультфільму почалася два роки тому в Україні. Ідея створення такого мультфільму з’явилась у Ельчина ще у 2011-му, спочатку він мав назву "Неіснуючі істоти". Цей проект почав швидко розвиватися, але у зв’язку з законодавством та труднощами у сфері ліцензій творці вирішили переїхати до Туреччини, де анімація є великим бізнесом. 
 
Автор проекту Ельчин Оруджев розповів про створення унікального проекту: "Він знімався у співпраці між двома країнами. Туреччина теж вклала частинку своєї душі у цей проект. Загалом ми очікуємо, що його побачать близько 500 млн людей. Це дуже немало. На жаль, в Україні зараз не функціонує система ліцензійної торгівлі, тому ми змушені були робити цей мультик у Туреччині. Основна частина команди зараз працює у місті Ізмір, інша частина знаходиться в Україні. Маю надію, що це тимчасово".
 
Оруджев також зауважив, що студія має на меті не тільки  почати прокат мультфільму, але і реалізувати механізм розповсюдження сувенірної продукції, яка буде пов’язана з персонажами. Це можуть бути іграшки, розвиваючі книжки та багато інших товарів. За його словами, це значно допоможе авторам у фінансуванні зйомок та монтажу.
 
Творці продемонстрували присутнім невеличкий фрагмент майбутнього мультфільму та розповіли, що створювали його з допомогою комп’ютерного моделювання.  Робота тривала майже безперервно, аніматори навіть ночували у студії.
 
 
Сценарій і персонажі мультфільму TARTONIKS
 
Головний сценарист Валерій Дзех розповів про  образи персонажів: "Сценарій мультсеріалу – це розповідь про маленьких чудернацьких істот, які мешкають на іншій планеті. Це дивні і добрі створіння, які мешкають на землі та у воді, мають друзів, спілкуються між собою. 
Вони дуже різні – хтось з них літає, хтось повзає. Ці персонажі повертають дитину до природи, вони спілкуються з нею. У сучасному світі дітям дуже нелегко – дорослі подарували багато засобів зв’язку, гаджетів. Наші "тарктоніки" дарують дитині можливість знайти себе у сучасному інформаційному просторі, зануритись  у свій маленький світ. Дитина починає розуміти, що таке дружба, що таке людські цінності".
 
 
Художник Леонід Сторожук наголосив, що перш за все це добрий мультфільм для дітей різного віку, який має виховну мету.
 
 
Прем’єра  мульсеріалу TARTONIKS незабаром відбудеться у Туреччині, а вже згодом — в Україні та багатьох інших країнах. 
 
comments powered by HyperComments