Як «Добра листівка» допомагатиме дітям з особливими потребами (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 10 квітня 2016, 08:30
У креативному центрі Spalah відбулася перша презентація благодійного фонду «Добра листівка».
Як «Добра листівка» допомагатиме дітям з особливими потребами (фото)

Під час презентації співзасновники фонду розповіли, чим саме цікава «Добра листівка» і в чому полягає мета її діяльності. «Взагалі-то це благодійний проект, – розповіла Лілія Омельяненко, ініціаторка створення БФ «Добра листівка», – наша задача полягає в тому, щоб допомогти неповносправним діткам. Ми створили цей фонд. Бо, по-перше, хотіли допомагати дітям, які потребують реабілітації. А по-друге, просувати сучасне мистецтво як в Україні, так і за кордоном. Ми розповідаємо, що зараз відбувається в ілюстраторській сфері».   

У межах діяльності фонду художники створюють оригінальні листівки. До роботи над ними вже долучились такі ілюстратори, як Альона Ткач, Марічка Рубан, Юлія Піліпчатина та Юлія Несмеянова. До речі, кожен з них працює на волонтерських засадах і жодного гонорару за свою роботу не бере. Всі виручені від продажу листівок кошти ідуть на допомогу дітям з особливими потребами, що потребують реабілітації.

«Сама ідея виникла під час Майдану, – зазначила Лілія Омельяненко, – коли була потреба розповісти іноземцям про те, що відбувається в Україні. На жаль, тоді не було жодного продукту, який би якимось чином це розповідав. Тому ми вирішили звернутися до художників, які на той час малювали зображення з Майданом і, відповідно, друкувати листівки. Весь прибуток ми вирішили спрямовувати на благодійність. Після того, як пройшли ті події, ми почали залучати художників, які працюють в абсолютно різних сферах і малюють на різні теми. Це не тільки революція, не тільки Майдан. Вони можуть показити всю різноманітність сучасного мистецтва, яке існує не тільки в Україні, а й за кордоном». 

comments powered by HyperComments