«Не закривайте мені рота!» Кернес «поставив на місце» суддю, прокурорів і потерпілих

Понеділок, 11 квітня 2016, 14:34
Чергове засідання у справі Харківського міського голови проходить у Київському райсуді Полтави. Цього разу підсудний у зал з’явився.
«Не закривайте мені рота!» Кернес «поставив на місце» суддю, прокурорів і потерпілих

Слухання розпочалося за розкладом. Геннадій Кернес і його адвокати (окрім Андрія Циганкова) прибули вчасно. З’явилися обидва потерпілих — Сергій Ряполов і Олександр Кутянін. На відміну від прокурора Олександра Ганілова, який бере участь в слуханні справи в Києві.

Захисник харківського мера Лідія Ізовітова подала клопотання про перегляд графіка засідань на підставі квітневого висновку інституті Ситенка. У довідці йдеться, що тривале і регулярне перебування в сидячому стані може призвести до патологій хребта.

«Всього Кернес знаходиться в сидячому стані до дванадцяти годин і переносить больові відчуття, в той час як медики рекомендують перебувати в однаковому положенні не більше шести-восьми годин, після чого проводити необхідні процедури, для яких приміщення суду не пристосоване», — цитує адвоката Генадія Кернеса «Городской Дозор».

Прокурори почали вивчати документи. Дебати тривали півтори години. Врешті Геннадій Кернес звернувся до суду, заявивши, що на нього тиснуть. Коли ж суддя спробував зупинити підсудного, Кернес заявив: «Не закривайте мені рота!». Після цієї фрази суддя не промовив ні слова, повідомляє кореспондент Depo.Полтава.

«Я хочу покинути засідання, і якщо суд виявить бажання, він може провести експертизу про стан мого здоров'я. Я не хочу брати участь в суді з таким обвинувачувальним ухилом вже зараз! Я не ухиляюся, приїжджаю вчасно і охайно. Я прошу суд слухати із залученням всіх, кого запросила сторона звинувачення. Поки розбіжностей в показаннях, порівняно з попереднім слідством, я не бачу. Безсердечні люди, заточені тільки на звинувачення! У мене куля калібру 7.62 знесла частину хребта, знесла шматок тіла і частину легенів. Нехай ознайомляться з експертизами, якщо їм незрозуміло. У мене стріляли з СВД. Якщо незрозуміло, то зрозумійте це», — наголосив мер Харкова. Він також підкреслив, що не збирається брати участь в суді без забезпечення умов в рамках рекомендацій представників охорони здоров'я.

Слідчі Генпрокуратури 2 березня 2015 року оголосили про завершення досудового розслідування про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України. 26 березня Генпрокуратура передала в суд обвинувачувальний акт у кримінальному провадженні щодо Геннадія Кернеса і двох його охоронців. Сам Геннадій Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкримінованих йому злочинів і називає цю справу «політично вмотивованою» з боку його давнього опонента, а нині міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Кернес також сказав, що у слідства немає фото-, відео- або аудіоматеріалів, а серед доказів у сторони звинувачення — лише слова потерпілих.

Попереднє засідання було перенесено з 4-го на 11 квітня, бо мер Харкова і потерпілі по його справі не з'явилися.

 

comments powered by HyperComments