Існування тероброни області профінансують

Вівторок, 12 квітня 2016, 13:00
Ремонт і обладнання приміщень, полігонів, техніки, забезпечення формою, харчуванням і пальним передбачено для підрозділів тероборони програмою, розробленою ХОДА.
Існування тероброни області профінансують

«На найближчу сесію обласної ради, що пройде 14 квітня, ми виносимо дві вкрай важливі безпекові програми — Програму територіальної оборони Харківської області на 2016-2017 роки та Програму протидії терористичній діяльності на 2016 рік. Обидві програми розроблені обласною адміністрацією, і вперше подібні документи містять реальний комплекс заходів, і ми закладаємо реальне фінансування для їх реалізації», — цитує керівника ХОДА Ігоря Райніна прес-служба.

За його словами, на Програму територіальної оборони планується витратити майже 5,7 млн. грн. (з них — понад 3,5 млн. в 2016 році). Це має забезпечити функціонування загонів територіальної оборони області, тобто будуть приведені до ладу приміщення для проведення занять з особовим складом, полігони для навчань, підрозділи тероборони забезпечать формою та харчуванням. Заплановано також ремонт та поточне обслуговування техніки підрозділів, придбання пального й мастильних матеріалів.

«Завдяки цій програмі ми повністю відновимо нормальну роботу системи територіальної оборони в Харківській області. Багато років ця система існувала лише на папері. Цього не можна було допускати і в мирний час, а зараз, коли частина нашого регіону входить до зони АТО, ми просто зобов’язані активізувати роботу в цьому напрямку», — пояснив Ігор Райнін.

Програму протидії терористичній діяльності ХОДА реалізовуватиме та фінансуватиме спільно з Управлінням СБУ в Харківській області.

«Для реалізації цієї програми ми плануємо виділити 3 мільйони гривень з обласного бюджету. Фінансування буде спрямовано на забезпечення роботи Антитерористичного центру при обласному управлінні СБУ, — повідомив голова облдержадміністрації. — Однією з головних цілей команди обласної адміністрації було й залишається забезпечення стабільності й безпеки громадян Харківській області. Ми вже багато досягли, і будемо надалі йти цим шляхом».

comments powered by HyperComments