Пожежа в полі могла перетворитися на низку вибухів

Середа, 13 квітня 2016, 17:48
На відкритому просторі поблизу Сінної вулиці горіла трава. Під час гасіння рятувальники виявили вибухонебезпечні предмети.
Пожежа в полі могла перетворитися на низку вибухів

Як повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України у Харківській області, це були боєприпаси часів Другої світової війни. Декілька з них знаходились у приямку прямо на місці вигорілої трави.

«Рятувальники негайно огородили місце знахідки, зробили відповідну заявку на розмінування та повідомили співробітників Національної поліції, котрі забезпечили охорону даного місця до прибуття піротехнічної групи ДСНС», — йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що за 150 метрів від знахідки проходить залізнична колія, а приватні житлові будинки розташовані на відстані близько 300 метрів.

«Наступного дня піротехніки провели обстеження всієї площі, на якій відбувалась пожежа, приблизно у 500 кв. м, за допомогою металошукача та вилучили 31 вибухонебезпечний предмет. Серед них були: артснаряди калібром 76, 82, 88, 107, 122, 152 мм – всього 29 одиниць, а також 2 мінометні міни діаметром 50 мм», — повідомляють рятувальники.

Боєприпаси вивезли і підірвали у спеціально відведеному місці.

«Піротехніки ДСНС на місці проведення піротехнічних робіт з місцевими мешканцями провели роз’яснювальні бесіди щодо дій у разі виявлення підозрілих предметів. Також було наголошено, що випалювання сухостою суворо забороняється. Зокрема, від вогню могла трапитись детонація боєприпасів, а це, у свою чергу, могло призвести до людських жертв», — зазначають у обласному  ГУ ДСНС.

 
comments powered by HyperComments