«Укргазвидобування» розпоряджатиметься надрами в половині районів області

Четвер, 14 квітня 2016, 14:45
Перший куб газу з виділених на сесії облради 14 квітня земель видобудуть мінімум за п'ять років.

На пленарному засіданні депутати дозволили підприємству «Укргазвидобування» розвідувати надра в 12 районах Харківщини.

На території Первомайського району розробляються більше 120 свердловин. На сьогоднішній сесії депутати голосували за передачу нових надр в користування ПАТ «Укргазовидобування».

«Ігор Леонідович знає мою попередню позицію в частині того, що дії, які стосуються видобутку, потрібно узгоджувати з місцевою владою, сільськими радами. Фактично ті дороги, які навіть описати неможливо, — і є робота «Укргазвидобування». Я хочу зрозуміти, які проекти соціальної сфери реалізовуються компанією», — заперечив депутат від «Нашого Краю» Віктор Намчук з приводу виділення нових площ у Первомайському районі.

Однак, за даними представників компанії, проектом соціальної сфери є договір, укладений між «Укргазовидобуванням», державною компанією і місцевою адміністрацією на 20 мільйонів гривень, повідомляє «Восточный Дозор» .

В цілому депутати підтримали питання №58-64, якими передбачено передачу ПАТ «Укргазовидобування» надр в користування на території Зміївського та Чугуївського районів (Західно-Волохівська площа), Краснокутського району (Колонтаївська площа), Нововодолазького та Кегичівського районів (Південно-Медведівська площа), Чугуївського і Шевченківського районів (Південно-Василенківська площа), Нововодолазького та Кегичівського районів (Приштокова площа), Куп'янського району (Сеньківська площа), Первомайського та Лозівського районів (Тимченківсько-Біляївська  площа).

Депутати відзначили, що загальні обсяги газовидобутку — 8,2 мільярда кубометрів на рік в п'яти областях (Харківська, Полтавська, Дніпропетровська, Луганська і Донецька), 7 мільярдів 550 видобувається на території Харківської області.

При цьому, якщо уряд виділить необхідні гроші, перший куб газу може бути видобутий через 5 років.

Нагадаємо, під час пленарного засідання IV сесії обласної ради 14 квітня внесено числені зміни до бюджету області на 2016 р., а також затверджено програми тероборони, цивільної й антитерористичної безпеки,надання підтримки учасникам АТО для будівництва і придбання житла в області. Мисливцям віддали землі під Печенігами і Богодуховом, а також призначили керівників медичних і соціальних установ Харківщини.

comments powered by HyperComments