IT до кожної хати. Депутати облради прийняли програму «IT-Харківщина»

П'ятниця, 15 квітня 2016, 10:12
Протягом чотирьох років в області провадитиметься єдина інформаційна політика.
IT до кожної хати. Депутати облради прийняли програму «IT-Харківщина»

Обласна програма «IT-Харківщина» розрахована на 2016-2020 роки, її реалізовуватиме комунальне підприємство «Харківські обласні комунікаційні системи».

Як повідомив під час пленарного засідання облради віце-губернатор Михайло Черняк, основним завданням КП є створення сучасних широкосмугових мультисервісних транспортних мереж на базі єдиних протоколів, сумісних з Інтернет-протоколами.

Програма «IT-Харківщина» передбачає прискорення розвитку телекомунікаційних мереж у сільській місцевості з використанням найбільш ефективних технологій, забезпечення доступу до послуг інформаційно-довідкової служби та служби екстреного виклику, створення технічної можливості вибору постачальників телекомунікаційних та інформаційних послуг, створення рівних умов для доступу споживачів до Інтернету та забезпечення розвитку інформаційного суспільства на території Харківської області, участь у створенні національної супутникової системи зв'язку.

Фінансування розвитку телекомунікаційних мереж буде здійснюватися за рахунок цільових коштів місцевих бюджетів, а також за рахунок позитивних результатів діяльності комунального підприємства «Харківські обласні комунікаційні системи», повідомляє «Восточный Дозор».

 

comments powered by HyperComments