Гойдалки при ГУ ДФС. Голову Громадської ради знову намагалися змістити

П'ятниця, 15 квітня 2016, 13:18
У позачерговому засіданні Громадської ради при ГУ ДФС в Харківській області оголошено перерву до 21 квітня.
Гойдалки при ГУ ДФС. Голову Громадської ради знову намагалися змістити

Таке рішення більшістю голосів вчора прийняли члени ГР при ГУ ДФС. Засідання тривало більше двох годин, але учасники так і не змогли перейти до розгляду порядку денного по суті.

Ключовим питанням т.зв. «Альтернативного порядку денного», внесеного заступником голови ГР, головою Комісії з кадрових питань Миколою Момотом «з голосу», була «Організація діяльності ГР при ГУ ДФС в ХО, його комітетів і комісій і виконання своїх обов'язків по цьому питанню головою громадської Ради» — Олександром Чумаком.

5 квітня Громадська рада вже збиралася. Легітимність засідання викликала сумніви. Одні вважали його таким, що відбулося, оскільки на ньому не були присутні більше 50% членів ГР. Інші стверджували, що воно було повністю легітимним, бо зібралося «не менше половини членів ГР». Зазначимо, що були присутніми 37 членів з 74, тобто рівно половина.

Так чи інакше, але всередині Громадянської ради оформилася жорстка опозиція до чинного голови. Очолюють її керівник Комітету з питань запобігання та протидії корупції і контрабанди Сергій Жук і заступник голови ГР з податкових та митних питань Ігор Суханов. Кінцева мета «змовників» — усунення з посади Олександра Чумака. Ідею підтримують, за різними даними, від третини до 50% членів правління.

Чи вдасться ініціаторам позачергового засідання Громадської ради при ГУ ДФС в Харківській області реалізувати план по ротації голови Ради, і чи залишиться при цьому даний орган робочим, стане зрозуміло вже через тиждень, повідомляє «Восточный Дозор».

Нагадаємо, 24 березня пройшла робоча зустріч членів Громадської ради при ДФС Харківської області з першим заступником в.о. начальника ДПІ Московського району Іриною Орєховою і в.о. начальника ОДПІ Київського району Дмитром Сердюком.

За прогнозами Орєхової, в Київському районі після скорочення повинно залишитися близько 150 осіб, в Московському — 102. Загальна ж чисельність об'єднаної Київської ДПІ складе 234 людини, тобто ще 25-30 осіб будуть скорочені.

comments powered by HyperComments