Активісти: «Ми розуміємо, що Медведчук – загроза для Харкова та всієї країни»

Юлія Гуш  |  Понеділок, 18 квітня 2016, 20:30
Співкоординатор руху «Вільні люди» Сергій Кузан прокоментував позицію активістів, які пікетували приміщення готелю «Меркурій».
Активісти: «Ми розуміємо, що Медведчук – загроза для Харкова та всієї країни»

Як було сказано раніше, сьогодні у Харкові проходив пікет напроти готелю «Меркурій», де мав би відбутися з’їзд «Українського вибору» Медведчука. «Ми сьогодні зібралися тут, тому що Медведчук та його структури є явними агентами Кремля, – розповів Сергій Кузан, – це навіть не «Опозиційний блок». Але, як виявилось, ці люди просто злякались. Були тільки їх керівники, була охорона всередині цього приміщення». За його словами, ця конференція, зокрема, мала на меті створити певну картинку для російських ЗМІ та показати, що Харків буцімто підтримує дану структуру. «Ми розуміємо, що Медведчук – загроза для Харкова та всієї країни», – підкреслив він.

«Наша мета – не допустити будь-яких сепаратистських з’їздів, – зазначив Сергій Кузан, – ці речі покликані послабити обороноздатність країни. Для того, щоб перетворити територію ДНР, території, підконтрольні терористам на таку собі чорну діру. Таке собі Придністров’я. Процес децентралізації у розумінні Медведчука та Кремля – це послаблення країни, її державної влади. Ми говоримо про те, що ні в Харкові, ні в будь-якому іншому місті країни ці люди не будуть збиратися. Місце Медведчука і всіє цієї кодли – за гратами. Раніше ми проводили пікет генпрокуратури. Ми також подали відповідні звернення до СБУ, Генпрокуратури щодо арешту Віктора Медведчука. За сепаратизм, за підрив національної безпеки країни».

comments powered by HyperComments