«Харків — це Україна». Зірвано два «опозиційні» заходи

Понеділок, 18 квітня 2016, 19:39
В один день «гарячими точками» стали вулиці Благовіщенська та Харківських Дивізій.
«Харків — це Україна». Зірвано два «опозиційні» заходи

У готелі «Меркурій» мав відбутися з’їзд організації «Український вибір». Під будівлєю зібралися активісти, зокрема, представники організацій «Вільні люди», «Азов», «Громадська самооборона», «Альтернатива». Вони тримали плакат з написом «Медведчук — підарешт».

Близько першої години дня до пікетувальників вийшов Андрій Лесик. Звернувся до протестувальників із словами, що протиріччя «опозиціонерів» та активістів штучні. У відповідь зазвучали вигуки «Ганьба!» та «Медведчука під арешт!», і він пішов геть.

Коли люди намагалися потрапити на територію закладу, їх зупинив патруль, бо в той час правоохоронці здійснювали перевірку — хтось повідомив про замінування.

Незадоволені активісти написали заяву про бездіяльність правоохоронних органів. Подив викликало, зокрема, те, що евакуації з «замінованого» будинку не відбулося.

Близько 15:00, нічого не дочекавшись, пікетувальники почали розходитись.

Найактивніші — близько півсотні — вирушили на інший захід, що відбувався у коворкінгу Fabrika. Тут, на «антикризовий форум опозиційного уряду», зібралися, поміж іншими, екс-віце-прем'єр Олександр Вілкул, колишні міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, міністр юстиції Олена Лукаш, міністр соціальної політики Наталія Королевська, керівник «Опозиційного блоку» Борис Колесніков, нардепи Олена Бондаренко, Євген Мураєв, Михайло та Дмитро Добкіни.

Активісти скандували «Харків — це Україна». Коли учасники форуму почали розходиться, з боку пікетувальників полетіли вигуки «Чемодан — вокзал — Росія», «Сепаратисти, геть з Харкова», яйця та грудки бруду. Постраждали автівки: в одній машині вибиті вікна, в іншій — пошкоджені двері. Травмований ветеран АТО, на якого наїхав автомобіль одного з учасників форуму.

comments powered by HyperComments