Райнін з Аваковим просять нагородити «ягуарів», які звільнили захоплену при Балуті ХОДА

Понеділок, 18 квітня 2016, 17:51
В Адміністрації Президента України готується Указ про нагородження бійців спецназу МВС «Ягуар», який звільнив 8 квітня 2014 роки від сепаратистів будівлю Харківської обласної держадміністрації.
Райнін з Аваковим просять нагородити «ягуарів», які звільнили захоплену при Балуті ХОДА

Про це «Справжній Варті» стало відомо з джерела в АП. Там повідомили, що ініціатива нагородження бійців «Ягуара» виходить від міністра МВС Арсена Авакова і голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна.

За словами джерела, крім бійців спецпідрозділу «Ягуар», що приймали безпосередню участь у звільненні ХОДА, Президент також нагородить командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта ЗСУ Юрія Аллерова і міністра оборони України генерала армії Степана Полторака.

Нагадаємо, 6 квітня 2014 року прихильники федералізації захопили будівлю Харківської обласної державної адміністрації та встановили на ній прапор Росії. А вже наступного дня натовп проросійських мітингувальників на площі Свободи оголосив про створення держави «Харківська народна республіка».

При цьому на адресу харківських правоохоронців, зокрема співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут», були висловлені звинувачення у пасивності та бездіяльності під час штурму ОДА. Одним з тих, хто виказав незадоволення, був тогочасний губернатор Харківщини Ігор Балута.

Загін спецпризначення «Ягуар» у складі Національної гвардії України було сформовано у Харкові наприкінці 2014 року.

comments powered by HyperComments