У Харкові презентують книгу про «ідеальне радянське місто»

Вівторок, 19 квітня 2016, 21:11
Традиційно книгарня «Є» пропонує кілька культурних заходів: знайомство з новим виданням, кінопоказ чеського фільму і спілкування англійською про цілі сталого розвитку.
У Харкові презентують книгу про «ідеальне радянське місто»

«Славутич — українське провінційне місто на північ від Києва, що, здається, значною мірою належить до іншої епохи. Місто побудоване після ядерної катастрофи, яка відбулася на Чорнобильській АЕС у 1986 році, для переселення робітників електростанції із забрудненої Прип’яті. Славутич — останнє «ідеальне» місто Радянського Союзу», — повідомляють на сайті книгарні.

Видати книгу про останнє планове місто СРСР задумали у 2013 році. 20 квітня 2016-го відбудеться презентація видання у книгарні «Є» (вул. Сумська, 3). Початок — о 18.30.

Представлять архітектурний путівник «Славутич» авторка — Євгенія Губкіна, а також Філіппа Мойзера — представник видавництва DOM Publishers, завдяки якому видання стало можливим. Зібрати інформацію допомагали Славутицька міська рада, Краєзнавчй музей міста Славутича та Чорнобильської АЕС, низка фотографів та активних мешканців міста.

У «ЧЕський ЧЕтвер» можна подивитись фільм Вєри Хітілової «З плодів дерева раю ми можемо їсти». Мовою оригіналу з українськими субтитрами. Подія запланована 21 квітня о 18:30.

Англійською мовою без перекладу можна поспілкуватись 22 квітня о 19:00. Розмова буде на тему «Sustainable development goals» (Цілі сталого розвитку). Модератори – Ніна Кожина та Ірина Онуфрієнко, спікери проекту «World Around Us» (British Council Ukraine).

 

comments powered by HyperComments