Ремонт зоопарку, літмузею та будівництво в парку Горького. У місті змінився бюджет

Середа, 20 квітня 2016, 14:10
На пленарному засіданні V сесії Харківської міської ради VII скликання зареєструвалися 79 депутатів. Порядок денний складався з 57 питань і «Різного».
Ремонт зоопарку, літмузею та будівництво в парку Горького. У місті змінився бюджет

Під час сесій, зокрема, депутати виділили 23 млн. грн. з міського бюджету на реконструкцію Харківського зоопарку. За словами директора Департаменту культури Світлани Бабицької, зараз йде розробка проектно-кошторисної документації на майбутні роботи. Також з бюджету міста виділили додаткові 5 млн. грн. на корми для тварин у зоопарку.

3,8 млн. грн. спрямовано на ремонт покрівлі та систем опалення Харківського літературного музею, бібліотеки-філії №3 Київського району, Будинку культури Холодногірського району, дитячих шкіл мистецтв №4 і №6. Будівництво дитячої кімнати в Будинку матері і дитини в Центральному парку культури і відпочинку ім. М. Горького профінансують на 2 млн. грн.

В цілому витрати на розвиток міської інфраструктури збільшені на 145,6 млн. ​​грн. 49,9 млн. грн. з них підуть на капремонт трамвайних колій, переїздів і контактних мереж, ще 32,8 млн. грн. — на реконструкцію трамвайних колій і кабельних мереж. На проведення поточного ремонту трамвайних колій та міжколійного простору додатково виділено 7 млн. ​​грн.

40,5 млн. грн. з призначеного на розвиток інфраструктури підуть на будівництво і реконструкцію водопровідно-каналізаційного господарства, 16,6 млн. грн. — на будівництво та реконструкцію світлофорних об'єктів, облаштування пішохідних переходів, 3,1 млн. грн. — на будівництво та реконструкцію об'єктів електропостачання, а  2,7 млн. грн. — на будівництво тролейбусних ліній.

Для КП «Ритуал» куплять автомобілів спеціального призначення (на 5 млн. грн.), а для КП «Благоустрій» — сміттєвози (0,9 млн. грн.).

На створення умов роботи районних підрозділів Департаменту реєстрації у редакції міського бюджету-2016 передбачено 0,5 млн. грн.

До бюджету міста додатково надійшла медична субвенція у розмірі 5,8 млн. грн. Вона передбачає забезпечення централізованих заходів із лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет. 2,1 млн. грн. освітньої субвенції дозволять забезпечити підручниками учнів 4-х і 7-х класів загальноосвітніх шкіл. Вони ж отримають ще частину підручників за рахунок перерозподілу раніше передбаченої освітньої субвенції (4,2 млн. грн.).

Завдяки перевиконанню доходів і економії витрат наприкінці 2015 року вдалося збільшити обсяг видатків бюджету міста. Тепер 1,4 млн. грн. підуть на забезпечення дітей-інвалідів медичними гігієнічними і технічними засобами, придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів було передбачено, 26,7 млн ​​грн. — на придбання медичного обладнання. 8,2 млн. грн. — на проведення невідкладних робіт з капітального ремонту закладів охорони здоров'я.

Витрати на капітальний ремонт покрівлі в дитячих дошкільних установах збільшені на 2 млн. грн. Депутати виділили з бюджету міста 3,5 млн. грн.  на реконструкцію двох шкільних стадіонів цього року. Директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко повідомив, що гроші спрямують до школи №150 у Шевченківському районі та школи №67 у Холодногірському районі.

Матеріально-технічну базу Школи олімпійського резерву з водних видів спорту ім. Яни Клочкової зміцнять на 5 млн. грн. Зокрема, полагодять дах над басейном.

comments powered by HyperComments