За місяць на ринках Харкова з’являться нові контролери

Середа, 20 квітня 2016, 17:23
Депутати міськради погодили створення комунального підприємства «Ветлабораторія». Воно займатиметься контролем якості продукції тваринництва у Харкові.
За місяць на ринках Харкова з’являться нові контролери

«Фахівці цього підприємства слідкуватимуть за забезпеченням належної якості продукції тваринного і рослинного походження, проводитимуть лабораторний контроль продовольчих товарів, що реалізуються на споживчому ринку міста», — повідомляє прес-служба міськради.

Генадій Кернес повідомив, що таку послугу мають можливість надавати органи місцевого самоврядування, тому правильно скористатися нею.

Нове КП пройде процедуру реєстрації і вже наступного місяця почне свою роботу.

Зазначимо, що у 2014 році Верховна Рада прийняла закон задля гармонізації законодавства України та ЄС у сфері безпеки та якості харчових продуктів. Документ передбачає впровадження європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points — аналіз небезпечних чинників і критичні контрольні точки). Також передбачено створення єдиного контролюючого органу в сфері безпеки харчових продуктів, скасування відсутніх в ЄС дозвільних документів і процедур, впровадження європейських принципів регулювання ГМО.
Центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, ідентифікації та реєстрації тварин, санітарного законодавства, попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення, метрологічного нагляду, ринкового нагляду в межах сфери своєї відповідальності, насінництва та розсадництва (в частині сертифікації насіння і садивного матеріалу), державного нагляду (контролю) у сферах охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва, державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів і рекламу в цій сфері є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба). Її утворено відповідно до постанови КМУ. На початку квітня 2016 року Держпродспоживслужба почала діяти.

comments powered by HyperComments