Харків'яни переплатили за опалення, але влада зволікає з перерахунками

Середа, 20 квітня 2016, 18:35
Січневі тарифи за тепло не перерахували, хоча питання розглядалося два місяці тому. Про це заявили представники фракції ПП «Самопоміч» на черговій сесії міськради.
Харків'яни переплатили за опалення, але влада зволікає з перерахунками

«На попередній сесії більшістю депутатів міської ради було підтримано запит в КП «Харківських теплові мережі» щодо необхідності перерахунку вартості опалення в січні 2016 року. Проблема полягала у невідповідності листа Мінрегіонбуду, який роз'яснював постанову Кабміну України №1037 і фактично суперечив цим нормативним документам», — пояснила Олена Ворона.

За її словами, Міністерство регіонального розвитку листом від 03.03.2016 призупинило дію попереднього свого листа. Документ надавав неправдиві рекомендації. З лютого КП «ХТМ» повернулося до правильного нарахування вартості опалення. У лютому і березні харків'яни отримували рахунки на опалення на істотно менші суми. Але завищену суму за січень тепловики так і не перерахували.

«Складається вкрай незрозуміла ситуація, коли протягом дії одного нормативного документа «Харківські теплові мережі» використовують різні методи нарахування вартості опалення, а саме нарахування за грудень, лютий і березень здійснюється за однією методикою, а за січень — за іншою, — цитує депутата  «Восточный Дозор». — Такий вибірковий і несистемний підхід суперечить як чинному законодавству, так і здоровому глузду».

У зв'язку з цим, фракція «Самопомiч» звернулася до мера з проханням зобов'язати КП «ХТМ» зробити перерахунок вартість опалення за січень, згідно з Постановою КМУ. У відповідь на заяву Ворони, мер Харкова Геннадій Кернес відповів, що КП «ХТМ» до сих пір не отримало березневого листа від Мінрегіонбуду, на яке посилається депутат.

Нагадаємо, що Олена Ворона підняла питання про неправомірно завищених сум платежів за тепло на лютневій сесії. З ініціативи Ворони депутати міськради подали запит в «ХТМ» з проханням розібратися, чому платежі були пораховані за формулою іншою, ніж передбачає постанова КМУ.

Завдяки суспільному тиску, ініційованому фракцією «Самопоміч», міська адміністрація відреагувала, і на початку березня заступник мера Ігор Терехов виступив із заявою про те, що міськрада зобов'язує КП «ХТМ» повернутися до правильних розрахунків, відповідно до методики, запропонованої Кабміном.

comments powered by HyperComments