USAID: Успішна реалізація проектів уможливлює подальшу співпрацю

Четвер, 21 квітня 2016, 15:14
В Харківській області за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) реалізують кілька проектів. Зокрема, спрямованих на зручність отримання і надання адмінпослуг.
USAID: Успішна реалізація проектів уможливлює подальшу співпрацю

«На території області впроваджено низку проектів — починаючи від допомоги внутрішньо переміщеним особам і закінчуючи допомогою структурним підрозділам центральних органів виконавчої влади на місцях. В ході візиту офіційної делегації Харківської області до Вашингтона ми провели зустріч з керівництвом USAID і домовилися, що будемо впроваджувати нові проекти. USAID запропонувало впровадження одного з проектів, який дозволить надавати кредити малому і середньому бізнесу в сфері агропромислового комплексу. Також хотіла відзначити, що у нас є домовленості про реалізацію спільних проектів в сфері надання адміністративних послуг, а також реалізації низки проектів, які сприяють розвитку економічного сектора», — розповіла заступник голови ХОДА Юлія Світлична під час зустрічі з директором Офісу ініціатив перехідного періоду USAID Стівеном Ленноном.

Гість поцікавився, як реалізується проект з будівництва Обласного центру надання адміністративних послуг. Юлія Світлична повідомила, що будівництво майбутнього Центру триває. Також спеціалісти розробляють асортимент послуг, що надаватимуться.

«Ми б хотіли надавати ті послуги, які в Україні «зарегульовані». Наприклад, видача водійських прав, оформлення закордонних паспортів, різних довідок, які на даний момент важко оформити. Наше завдання — в тому, щоб до цього центру міг прийти будь-який мешканець області, незалежно від місця проживання, і отримати необхідні документи законно і в найкоротші терміни», — пояснила Юлія Світлична.

Віце-губернатор розповіла про впровадження e-goverment та системи ProZorro. «Впровадження електронного документообігу зробить механізм прийняття управлінських рішень прозорим і зрозумілим для громадян. Також ця система допоможе нам скоротити фінансування на організацію нашої діяльності», — відкоментувала Юлія Світлична, зазначивши, що сьогодні апарат ХОДА на початковому етапі.

Стівен Леннон розповів про напрямки діяльності організації.

«Це довгостроковий розвиток, а також ініціатива, яка спрямована на допомогу в перехідні періоди для різних країн і гуманітарну допомогу. Всі ці напрямки відрізняються за часом за тривалістю проектів, за швидкістю реагування, в залежності від тих умов, в яких ми працюємо, — повідомив Стівен Леннон. — Що стосується гуманітарної допомоги, ми реагуємо досить швидко на виклики, досить швидко можна отримати бюджет під певні дії. Що стосується сталого розвитку, то це — довгостроковий напрямок. І буває, що часом для того, щоб реалізувати проект, необхідно кілька років його планувати. Що стосується перехідних ініціатив, то наш Офіс швидко реагує на виклики. Офіс є каталізатором фінансування наступних програм, тому що дуже часто Уряд США дивиться на те, наскільки ефективно реалізуються проекти в завданих рамках. Якщо ваш проект з надання адміністративних послуг буде успішним і ефективним, і результати будуть очевидні, то це позитивно вплине на подальшу співпрацю».

Він вважає, що відкриття Офісу Харківської області у Вашингтоні матиме позитивний ефект. «Добре, що вдалося організувати роботу офісу у Вашингтоні, що можна продовжувати співпрацю не тільки, коли ми приїжджаємо до України, а й безпосередньо в США», — зазначив директор Офісу громадських ініціатив перехідного періоду USAID.

comments powered by HyperComments