Першу харківську «сучасну велодоріжку» врешті видно не тільки на папері

Четвер, 21 квітня 2016, 19:41
Будівництво триває два тижні. У ґрунті прокопали і вирівняли основу під асфальт. Обіцяють, що траса для велосипедів не буде замерзати і заростати.
Першу харківську «сучасну велодоріжку» врешті видно не тільки на папері

За словами директора проектної фірми Тетяни Поліванової, велодоріжка «європейського зразка» буде довжиною 7 км і шириною 3 м. Пілотний проект простягнеться від перехрестя Сумської та Дерев'янка до Храму Святої цариці Тамари в П'ятихатках.

«У проекті враховані всі європейські норми і правила. Уздовж доріжки передбачені парковки і зупинки для відпочинку велосипедистів», — розповіла Тетяна Поліванова.

Головний інженер фірми-підрядника Роман Бондаренко повідомив, що будівництво ведеться півмісяця. Тривають підготовчі роботи, після чого почнеться асфальтування. Дерева вздовж шляху обіцяють не зрізати.

«Взимку доріжка замерзати не буде. Технології, які застосовуються в процесі будівництва, дадуть можливість користуватися цією велодоріжкою цілий рік. Також тут застосовуватиметься геотекстиль — матеріал, що запобігає проростанню кореневої системи», — зазначив Роман Бондаренко.


З двох боків від велодоріжки буде газон.

comments powered by HyperComments