Непростий вибір харків'ян. На вихідних можна потрапити на три фестивалі і карнавал

П'ятниця, 22 квітня 2016, 11:25
Сьогодні о 17:00 відбудеться відкриття першого театрального шоу-фестивалю «Платформа 77». Захід триватиме протягом вікенду.
Непростий вибір харків'ян. На вихідних можна потрапити на три фестивалі і карнавал

У програмі першого дня фестивалю, що відбуватиметься у ДК «Металіст» (вул. Плеханівська, 77) — квест от Pushkin & Mafia (від станції метро «Метробудівників»), відкриття, виступ шоу-театру «Ковалі» та колективу «Puls Dance».

В суботу, 23 квітня, в парку ім.М.Горького пройде карнавал світових культур. В ньому планують взяти участь представники понад десяти країн.

З 13:00 до 16:00 на центральній алеї парку проходитимуть майстер-класи, презентації традиційних ремесел, звичаїв. Харків’ян вчитимуть грати в го (китайські шашки), запропонують участь у чайній церемонії та випробувати сили у китайській, корейській та японській каліграфії.

Крім того, можна сфотографуватися в ханбоке — традиційному корейському одязі або в індійському сарі. Бажаючим сплетуть на пам'ять китайський вузликовий візерунок, зроблять з паперу лотос, зв'яжуть африканські намиста і «ловця снів».

О 17:00 на центральній алеї пройде карнавальна хода країн-учасниць фестивалю. Завершиться свято гала-концертом і дискотекою.

У неділю, 24 квітня, в парку Горького проведуть традиційний Фестиваль фарб «HoliPark 2016», на якому харків'яни зможуть відчути атмосферу Індії. Для обсипання фарбою учасникам фестивалю виділять територію головній площі біля Колеса огляду.

Протягом усього дня перед харків'янами і гостями міста виступатимуть колективи індійських танців і артисти, які виконують індійську музику. Спеціальну програму підготували студенти Українсько-індійського академічного центру при ХНУ ім. Каразіна.

Головним гостем фестивалю стане гурт «PUR: PUR», який вийде на сцену о 19:00.

Увечері запланований феєрверк фарб, коли всі учасники свята одночасно підкинуть вгору повні пригорщі кольорового порошку.

23-24 квітня в спортивному комплексі «Локомотив» пройде VII Всеукраїнський фестиваль-конкурс танцю «Zerkalnaya Struya 2016».

В рамках заходу відбудеться чемпіонат Європи EDSF, Кубок України з 10 видів танців (європейська та латиноамериканська програми). Організатори розраховують прийняти близько 1,5 тис. пар учасників.

23 квітня в вечірньому відділенні на гала-концерті буде реалізований незвичайний танцювальний проект з благодійною спрямованістю — «Пульс міста», який підготували відомі харків'яни. Частину коштів, зібраних під час фестивалю, передадуть Харківському обласному спеціалізованому будинку дитини №1.

comments powered by HyperComments