Дмитро Маринін висунув додаткові версії підпалу свого автомобіля (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 22 квітня 2016, 15:08
Дмитро Маринін розповів подробиці підпалу свого автомобіля та висунув ще дві версії виникнення цього інциденту.
Дмитро Маринін висунув додаткові версії підпалу свого автомобіля (фото)

Як було сказано раніше, вночі був здійснений підпал автомобілю депутата харківської міськради 6-го скликання Дмитра Мариніна. Сьогодні під час прес-конференції він розповів про деталі цього інциденту. За словами Мариніна, весь процес підпалу автомобілю був зафіксований камерами. Завдяки отриманим з них відеозаписів стало зрозуміло, хто і яким чином здійснив цей підпал.

«Продивитись ми камери, які якраз розставлені по всьому подвір’ї, – розповів Дмитро Маринін, – ми побачили наступну картину: спочатку підійшов один молодий чоловік, смикнув за ручку машини. Включилась сигналізація. Реакції від охорони, звичайно, не було жодної. Він швидким рухом руки розбив скло зі сторони водія. Потім покликав своїх спільників. Вони стояли та чекали. Підбігло одразу двоє чоловік. Один розбив бокове пасажирське скло, інший почав поливати капот та лобове скло, як я розумію, бензином. Почали заливати його в салон. Четвертий обливав машину ззаду».

По факту підпалу було вже відкрите кримінальне провадження. Щодо його замовників, то тут у Мариніна є три версії. «Перша – це моя боротьба з корупцією в міській раді, яку очолював Кернес та його гоп-компанія, – заявив Дмитро Маринін, – його переслідування щодо мене триває з 2012 року і продовжуються дотепер. Це стосується тих схем і тих кримінальних справ щодо його підприємств. Він намагатися їх «замилити». І я продовжую цю ситуацію «качати». Стосовно і прокуратури, і міліції. Для того, щоб ті, хто крав у харків’ян, по перше, понесли покарання. А по-друге, щоб ці гроші були повернені до бюджету».

Окрім діяльності теперішнього мера, у Мариніна є інші версії цього підпалу. Згідно однієї з них, до цього може бути причетний колишній представник прокуратури, який проживає в одному будинку з Мариніним. Конфлікт суто побутовий: «У мене в дворі живе прокурор. Колишній прокурор, на щастя. Він колись працював у транспортній прокуратурі, а потім – прокурором в одній з областей Західної України. Я поки не буду називати його прізвища. Але в цього прокурора є автопарк десь з десятка машин. У нього декілька гаражів, декілька квартир у моєму дворі. І дуже часто його синки, які також є прокурорами (один працює, інший навчається) ставили свої машини під моїми вікнами. І я робив їм зауваження. Коли вони на це не реагувати, то я їм залишав записки на лобовому склі для того, щоб вони прибирати машини».

Є ще одна версія, пов’язана з діяльністю сумнозвісного «Оплоту». Але Маринін називає її найменш ймовірною. Щодо самих нападників, то незважаючи на капюшони, їх обличчя було видно через камери. Відеозаписи будуть відправлені на обробку. «Далі справа техніки», – додавав Маринін.

comments powered by HyperComments