Виробники ліків: Спрощення механізму реєстрації препаратів суттєво знизить їх ціну

Субота, 23 квітня 2016, 11:22
Міськрада підтримала рішення щодо демонополізації та дерегуляції фармацевтичного ринку.
Виробники ліків: Спрощення механізму реєстрації препаратів суттєво знизить їх ціну

За словами директора групи фармпідприємств «Мегалек» і медичного оздоровчого центру «Здоров'я», депутата Харківської міськради (фракція «Солідарність» ) Ірини Цветкової, таке рішення міськради сприяє створенню конкуренції щодо якості та цін на фармацевтичному ринку. Вона вважає, що демонополізація та дерегуляція приведуть до значного зниження цін в аптеках, бо «основна складова ціни формується саме на момент ввезення та реєстрації препарату».

«Я, як фахівець в фармацевтичній галузі та керівник аптечної мережі, знаю, що ціни на деякі лікарські засоби недоступні для незахищених верств населення. Стикаючись з чужою бідою, не можна залишитися байдужим. Аптеки проводять пільгові програми, але цього не достатньо. Вважаю своєчасним кроком вирішення даного питання та сподіваюся, що наступні рішення будуть спрямовані на підтримку вітчизняних виробників», — наголосила Ірина Цветкова.

Вона також повідомила, що на сьогодні українцям медпрепарати обходяться чи не найдорожче у світі, тому рішення Уряду стосовно підвищення доступності препаратів для населення на часі.

Зазначимо, що питання надвисоких цін на ліки було піднято на першому засідання нового уряду. Під час вступного слова Володимир Гройсман назвав його першим. «Дуже багато розмов навколо того, що ліки у нас надзвичайно дорогі. Але при першому наближенні аналізу цієї ситуації ми бачимо, що все зроблено національним законодавством й іншими рішеннями інших різних органів для того, щоб цей ринок закрити, не дати на ньому створити конкуренцію по якості й по цінах», — цитує прем’єра Урядовий портал.

Він вказав дерегуляцію цього ринку першим завданням Кабміну.

«Ми маємо врегулювати це двома шляхами: перший – через прийняття постанови, яка дерегулює процес входження цих ліків на ринок; і другий – це внесення змін до закону, який дозволить забезпечити необхідні законодавчі зміни», — розказав Володимир Гройсман.


 

comments powered by HyperComments