Опитування показали, що поліції довіряє менше половини харків'ян (фото)

Вівторок, 26 квітня 2016, 10:08
Це дані соціологічних досліджень, які були оприлюднені під час прес-конференції, яка нещодавно відбулась в прес-центрі Kharkiv Today.
Опитування показали, що поліції довіряє менше половини харків'ян (фото)

Експерти Харківського інституту соціальних досліджень проводили опитування серед мешканців Харкова та області у лютому та березні цього року. Респонденти давали оцінку поліції, окреслили основні показники успішності та проблемні моменти реформування даної сфери, а також оцінювали свій рівень довіри до неї. Результати опитування показали, що рівень довіри до поліції не назвеш досить високим – поліції довіряє менше половини респондентів. Загалом, за степеню довіри вони розділились майже порівну – 44 % опитаних таки довіряє поліції, а 44,6 % - ні. Найбільше поліції довіряють мешканці Комінтернівського району Харкова, а найменшим ступенем довіри вона користується в Балаклійському, Зміївському, Лозівському, Чугуївському та Орджонікідзевському районах.

Окремий блок питань стосувався того, як часто респондентам доводилось контактувати з працівниками поліції. Таким чином було виявлено, що більшість з них не спілкувалася з її представниками. Таких людей десь 79,3%. Причиною контактів іншої частини опитаних з працівниками поліції стали злочини, вчені проти них чи їх близького оточення, зупинка поліцією для надання свідчень, їх візит до них додому. Загалом, після таких контактів задоволеними залишились 54,8 %, а незадоволеними -42,5%. Найкращі показники у нової патрульної поліції – там задоволених 63% і всього 15% незадоволених.

Щодо співпраці з поліцією, то 81,7 % респондентів готові повідомляти про скоєні злочини, а 73,3 % - про ті, що тільки готуються, допомогти з екіпіровкою зголосилося 10,5 %, а 9,8 % готові надати власний транспорт у разі необхідності. Загалом, трохи більше половини опитаних погодились надалі брати участь в подібних опитуваннях щодо оцінки діяльності поліції.

comments powered by HyperComments