Щоб працювати в ХОДА, доведеться пройти тести і співбесіду

Середа, 27 квітня 2016, 09:22
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична провела особистий прийом громадян.
Щоб працювати в ХОДА, доведеться пройти тести і співбесіду

Відповідаючи на питання одного з відвідувачів, віце-губернатор розповіла, що з 1 травня в органи влади будуть приймати на роботу по-новому, бо набирає чинності нова редакція закону України про держслужбу.

«На даний момент Національне агентство з питань кадрової служби розробляє механізм критеріїв відбору: якими повинні бути кваліфікаційні якості у претендента на ту чи іншу посаду, розробляється також механізм прийняття на роботу», — цитує прес-служба ХОДА.

Юлія Світлична розказала, що процес тепер проходитиме в три етапи: оголошення — комп'ютерні тести — співбесіда. Рішення за підсумками прийматиме єдина для всіх претендентів атестаційна комісія, яку створять на рівні або територіального представництва, або Національної кадрової служби.

«Моніторьте сайт ХОДА. Там завжди повідомляється, які є вакантні посади. Процедура відбору — абсолютно незалежна, у кожного претендента будуть рівні права. Кожен буде здавати комп'ютерне тестування і співбесіду на знання законів. Це зроблено для того, щоб зробити конкурс прозорим, зрозумілим і всіх зрівняти, щоб виключити можливі корупційні моменти. Навіть незважаючи на те, що главою ХОДА була проведена оптимізація, вакантні посади є. Постійно відбувається ротація кадрів. З набранням чинності нових правил прийому вам буде простіше влаштуватися на роботу — в цьому я переконана», — зазначила перший заступник голови ХОДА.

Нагадаємо, раніше Юлія Світлична заявляла, що робота в ОДА — це прекрасний старт для професійної або політичної діяльності, і там потрібні молоді, якісно підготовлені фахівці.

comments powered by HyperComments