Директор КП на Чугуївщини заплатив за неіснуючі сміттєвози 350 тисяч гивень

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 27 квітня 2016, 12:17
Прокуратура у Чугуєві направила до суду акт обвинувачення стосовно директора комунального підприємства , який заплатив майже 350 тис. грн. з бюджету за неіснуючу спецтехніку.
Директор КП на Чугуївщини заплатив за неіснуючі сміттєвози 350 тисяч гивень

Як розповів заступник керівника чугуївської прокуратури Олександр Сузий, чиновнику інкримінується розтрата чужого майна у великих розмірах та підписання завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).При досудовому розслідуванні вдалося встановити, що ще у 2013 році директор КП  підписав акт приймання-передачі двох сміттєвозів, при цьому він добре знав, що техніка на підприємство не ніколи не надійде.

«Фактично цей керівник комунальної установи порушував Бюджетний кодекс України, приховував факт відсутності поставки машин  і підписав документи на їх оплату.  У результаті кошти з державного бюджету  незаконно надійшли на рахунок фіктивної приватної фірми, яка нібито поставила техніку», - розповів О. Сузий. Максимальна санкція передбачає 8 років позбавлення волі.

comments powered by HyperComments