«Мала Південна» прийме пасажирів

Середа, 27 квітня 2016, 17:20
Урочистості з приводу пуску дитячої залізниці розпочнуться 2 травня об 11:00 на станції «Лісопарк».
«Мала Південна» прийме пасажирів

 

Цього року відкриття сезону присвячено 25-й річниці Незалежності України.

Урочисту програму на старт сезону готували творчі колективи Південної залізниці та виконавців Харкова. Гості зможуть відвідати музей історії дитячої залізниці в Харкові, виставку дитячого малюнка, організовану на центральній алеї, а в приміщенні вокзалу станції «Парк» — експозицію виробів, зроблених руками юних залізничників.

Ще один святковий майданчик — ігровий. Тут вчитимуть древнім народним іграм, проводитимуть конкурси під співи дитячої фольклористичної групи.

Пресс-центр Південної залізниці повідомляє, що дитяча залізниця знаходиться за адресою: вул. Сумська, 81. Її було відкрито 8 листопада 1940 року. Загальна довжина колії дитячої залізниці — 3,6 км. Діють дві станції: «Парк» і «Лісопарк», а також зупинна платформа «Меморіал». Рухомий склад дитячої залізниці — поїзди «Україна» та «Юність Південної», які складаються з 6 вагонів, та два тепловози. На дитячій залізниці працює більше 70 гуртків юних залізничників, у яких за 11 основними спеціальностями залізничного транспорту займається понад 1100 школярів.

comments powered by HyperComments