Ярославський став власником ХТЗ

Четвер, 28 квітня 2016, 07:32
Контрольний пакет акцій ПАТ «Харківський тракторний завод» придбав 27 квітня 2016 року президент і власник групи DCH.
Ярославський став власником ХТЗ
Угоду укладено за пропозицією інвестора ХТЗ, австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа. В офіційній заяві австрієць підкреслив, що: «Партнерство з Олександром Ярославським дозволить надати розвитку заводу новий імпульс. Ми давно знайомі, я знаю його як людину слова, про який дуже добре відгукуються всі бізнес-партнери — в тому числі іноземні. Саме тому, коли виникла загроза для моїх інвестицій в Україну, я звернувся до нього з пропозицією знову стати акціонером ХТЗ».
«У тій ситуації, в якій опинився завод, його необхідно терміново рятувати. Не можна допустити, щоб підприємство з таким потенціалом загинуло. Тим більше, що від його стабільності залежить благополуччя майже 10 тисяч харків'ян (працівників заводу з сім'ями) і ще близько 100 тис. Працівників підприємств-суміжників по всій Україні. Тому міжнародний консорціум, який ми зараз створили, буде працювати для досягнення двох ключових цілей — відродження виробництва і повернення ХТЗ на міжнародний рівень», — цитує Ярославського прес-служба групи DCH.
27 квітня у Харкові відбулися збори акціонерів, тепер триває процес фіналізації угоди.
Нещодавно ЗМІ опублікували документи, що підтверджують звільнення з тракторного заводу «невиробничого персоналу». На підприємстві триває процедура банкрутства. Загальний борг ХТЗ перед державою становить понад 600 млн. грн. Вищий адміністративний суд зобов'язав повернути понад 400 млн. грн. З 1 березня 2016 року завод відновив роботу після двомісячного простою, під час якого ремонтували печі хіміко-термічної обробки. За рішенням Наглядової ради ПАТ, з 10 березня Генеральним директором підприємства став Андрій Коваль, а 14 березня СБУ проводила обшук. За даними ЗМІ, власниками ХТЗ є офшорні компанії, наближені до російського бізнесмена Олега Дерипаски.
Зазначимо, що Олександр Ярославський входить до топ-10 найбагатших українців за версією Forbes. У квітні він зустрівся зі студентами університету міського господарства. Під час заходу він повідомив, що вважає найперспективнішими інвестиції в знання, що за його підтримки у вересні поблизу корпусу вишу відкриють пам'ятник, а також зазначив, що поки не прийняв остаточне рішення щодо повернення ФК «Металіст». Згодом стало відомо, що бізнесмен фінансував установку постаменту трьом харківським нобелівським лауреатам, на відкритті якого був присутній керівник Адміністрації президента Борис Ложкін.
comments powered by HyperComments