На будівлі «Турбоатому» з’явиться меморіальна дошка

Четвер, 28 квітня 2016, 17:45
Виконавчий комітет Харківської міської ради погодив увіковічення пам’яті Володимира Савенкова, Георгія Попова, Олександра Кріуленка, В'ячеслава Жменька та Юрія Бєлоусова.
На будівлі «Турбоатому» з’явиться меморіальна дошка

За словами відповідального секретаря міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища Олексія Хорошковатого, на табличку будуть нанесені імена співробітників турбінного заводу.

«Вони працювали інженерами на турбінному заводі і перебували у відрядженні в Чорнобилі під час вибуху. У числі перших вони приступили до ліквідації наслідків вибуху і пожежі, отримали смертельну дозу радіації і померли менше ніж за місяць після аварії. Табличка з'явиться на будівлі заводу «Турбоатом», де вони працювали. Керівництво заводу планує відкрити її в травні», — повідомив Олексій Хорошковатий про Володимира Савенкова та Георгія Попова.

Також пам'ятна дошка з’явиться ​​на будинку №197-б по вул. Клочківській. Її встановлять на честь воїна-афганця Олександра Кріуленка, який загинув у 1987 році.

В Харкові з'явиться меморіальна дошка видатному тренеру з греко-римської боротьби В'ячеславу Жменьку — на будинку №2-б по вул. Державінській, де він проживав.

По пр. Правди, 5 встановлять меморіальну дошку лікарю-педіатру, доктору медичних наук Юрію Бєлоусову, а дошка-покажчик з інформацією про те, що вулиця була названа ім'ям загиблого під час АТО генерала Ігоря Момота, з'явиться на будівлі школи №88, повідомляє прес-служба міськради.

comments powered by HyperComments