У Харкові вирішували, чи ефективно працюють депутати-мажоритарники

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 28 квітня 2016, 22:51
Відбулася публічна дискусія «Громада і мажоритарники Харківщини: пошук шляхів для плідної взаємодії».
У Харкові вирішували, чи ефективно працюють депутати-мажоритарники

Про ці та інші питання поговорили активісти, підсумовуючи результати тримісячного спостереження за політичною активністю харківських мажоритарників. На зустрічі були присутні народний депутат Олександр Кірш зі своїм помічником, помічник депутата Ірини Ефремової, журналісти та небайдужі активісти. Присутні мали змогу побачити презентацію з результатами роботи депутатів-мажоритарників Олександра Кірша, Віталія Хомутинника, Олександра Фельдмана та інших. За висновками мережі «Опора», найбільш плідним та активним депутатом від Харківщини є Олександр Кірш. Він посів найвище місце у рейтингу. Представники організації провели комплексний аналіз усієї діяльності депутатів, від законотворчої роботи у парламенті до спілкування з громадянами у депутатських приймальнях.

Учасники зустрічі намагалися з’ясувати, чи виправдовує себе мажоритарна система. За словами Олександра Кірша, мажоритарна система на рівні Верховної ради є зайвою – тому що це не має сенсу. У той же час, пропорційна система на місцевому рівні теж себе не виправдовує, бо немає різниці, яка партія ремонтує дороги та ставить нове освітлення. Він наголосив, що ефективною та корисною діяльність депутатів може бути лише при достатньому матеріальному забезпеченні депутатів, налагодженій системі праці з громадянами у округах та взаємній повазі. З досягнень своєї партії «Народний фронт» Олександр Кірш зазначив втримання єдиного податку на рівні 4 відсотків, проведення податкової реформи та спроби зняти країну з «голки МВФ». Натомість, за його словами, роботу з населенням у Харкові за нього успішно виконують помічники.

Погодився з ним помічник народного депутата Ірини Єфремової. Він наголосив – мажоритарна система себе не виправдовує, вона залишилась з часів Януковича, який з її допомогою втримував свій рейтинг.

Загалом усі присутні зійшлися на думці, що реальне відстоювання інтересів громадян можливе лише за хорошої координації між суспільством і депутатами та взаємній повазі, незалежно від обставин. Кожен громадянин може у будь-який момент звернутися до депутата з особистим проханням і  протягом тридцяти днів отримати відповідь.

comments powered by HyperComments