Як харківяни відпочивають на Великдень

Тетяна Зарубіна  |  Неділя, 1 травня 2016, 18:02
У парку ім. Горького відбувся фольклорний фестиваль "ПАСХАЛЬНІ ВІЗЕРУНКИ"
Як харківяни відпочивають на Великдень

У Центральному парку культури і відпочинку ім.Горького сьогодні, проходять святкові заходи. Центром свята стала головна алея, де працюють майстер-класи для дітлахів зі створення писанок, ляльок  та малюнків на тему святого Великодня.  Художники розміщують малюнки на стенді, створюючи пасхальну картинну галерею. Охочих досить багато, малюнки кріплять вже і з тильної сторони стенду.

На головній сцені відбувся інтерактивний спектакль для дітей і урочистий концерт струнного квінтету. Музиканти виконали попурі популярних мелодій, зокрема "Дим над водою" і "Ніч в опері".

Як відзначили організатори майстер-класу по розписуванню яєць, найскладніший прийом створення писанки полягає в тому, що обертається яйце, а пензлик  залишається нерухомим. А на майстер-класі зі створення ляльок-мотанок нагадали, що перша створена власноруч лялька стане для майстра – початківця сильним оберегом. Створені своїми руками прикраси гості могли взяти з собою, або повісити на Великодні дерева, які були розміщені біля Головної сцени парку.

З повною програмою святкових заходів на 1-3 травня в парку Горького можна ознайомитися  на сайті Парку.

comments powered by HyperComments