Спецтранспорт для дітей знову працює в Харкові

Вівторок, 3 травня 2016, 11:57
«Мала Південна» урочисто відкрила 76-й сезон руху поїздів. Його присвятили 25-й річниці Незалежності України.
Спецтранспорт для дітей знову працює в Харкові

Концертно-розважальну програму підготували творчі колективи Південної залізниці, виконавці Харкова, артисти цирку й аніматори. Юних залізничників вітали представники керівництва Південної магістралі, обласної та місцевої влади.

Сьогодні на Дитячій залізниці — більше тисячі вихованців. За словами начальника регіонального філіалу ПЗ Миколи Уманця, п'ята частина дітлахів потім продовжує вчитися в профільних освітніх установах.

«Традиційно взимку діти вчаться в школі, а з відкриттям сезону у них починається практика тут. На Малій Південній вони отримують навички залізничників, — розповів Микола Уманець. — Сьогодні для того, щоб взяти участь у святі відкриття дитячої залізниці, багато гостей приїхали з інших областей, зокрема — Полтавської та Сумської».

За повідомленням сайту Південної залізниці, у перший день роботи гості й вихованці також подорожували поїздом «Україна», брали участь у давніх народних іграх та у безлічі цікавих конкурсів з призами.

«Мала Південна — візитівка Харківської області. Дитяча залізниця популярна не тільки в нашому регіоні, про неї знають і за його межами. Сьогоднішній день — справжнє свято для дітей та дорослих», — сказала директорка Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська під час урочистостей. Вона вручила співробітникам Південної залізниці почесні грамоти ХОДА та обласної ради, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Гості свята змогли відвідати музей історії дитячої залізниці «Мала Південна», виставку дитячого малюнка, організовану на центральній алеї, а на вокзалі станції «Парк» працювала експозиція виробів, зроблених руками юних залізничників.

comments powered by HyperComments