Стартує зовнішнє незалежне оцінювання

Вівторок, 3 травня 2016, 16:11
Харківська область підготувала 76 пунктів тестування. Бажання складати ЗНО у 2016 році висловили 17 тисяч людей.
Стартує зовнішнє незалежне оцінювання

Перша сесія зовнішнього незалежного оцінювання знань стартує 5 травня. Майбутні абітурієнти складатимуть тест з української мови та літератури. Наступного тижня, 11 і 13 травня, пройде тестування з математики та історії України. Ці три предмети зараховуються в якості державної підсумкової атестації. Усі інші тести ЗНО учні складатимуть з 3 по 17 червня 2016 року. Кожен учасник має право скласти не більше чотирьох предметів.

За інформацією першого заступника голови ХОДА Юлії Світличної, в Харківській області визначено вісім округів (Харків, Балаклея, Валки, Ізюм, Красноград, Куп'янськ, Лозова, Чугуїв), підготовлено 76 пунктів тестування (32 з них — на базі вищих навчальних закладів, 34 — на базі шкіл, 10 — на базі професійно-технічних навчальних закладів). Для здачі ЗНО зареєструвалося близько 17 тисяч абітурієнтів. Забезпечувати проведення всього процесу будуть більше 3 тисяч викладачів, повідомляє прес-служба ХОДА.

За словами першого віце-губернатора, керівники усіх рівнів мають забезпечити безпеку, охорону здоров'я й організований підвіз учасників ЗНО.

«Для всіх дітей, які перебувають на непідконтрольних українській владі територіях, а також учасників АТО, які матимуть бажання скласти ЗНО, існує окремий порядок. Реєстрація на ЗНО для цих категорій продовжена до 20 травня. Усі умови, яких потрібно дотримуватися, детально викладені на сайті Міністерства освіти і науки України», — уточнила Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments