Краще столиці. Перший віце-губернатор вихваляється досягненнями школярів

Середа, 4 травня 2016, 19:24
Харківщина обіймає перше місці в Україні за кількістю призерів конкурсу робіт учнів-членів МАН.
Краще столиці. Перший віце-губернатор вихваляється досягненнями школярів

Перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична розповіла, що цього року в III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук взяв учать 61 учень з Харківської області. Школярі захищали роботи в різних наукових відділеннях («філософія і суспільствознавство», «науки про Землю», «історія», «екологія та аграрні науки», «технічні науки», «економіка», «математика, фізика й астрономія», «літературознавство», «фольклористика та мистецтвознавство», «російська мова», «комп'ютерні науки», «хімія та біологія»).

«Можемо константувати поліпшення якості освіти на території Харківської області. Такий результат у конкурсі-захисті робіт МАН наша область отримала вперше. У нас — 16 перших місць, друге в рейтингу — місто Київ з кількістю 8. Тобто, практично в два рази Харківська область обігнала всі інші регіони та навіть столицю. За загальною кількістю призових місць ми також лідируємо», — повідомила Юлія Світлична.

Друге місце на конкурсі-захисті робіт МАН отримали 10 школярів нашого регіону, ще 16 стали третіми. Найбільше призерів — четверо — захищали роботи у відділенні хімії та біології.

«Важливо відзначити, що серед тих дітей, що посіли перші місця, багато учнів із сільської місцевості. Вони стають призерами олімпіад і учасниками Малої академії наук. Це говорить про те, що якість сільської освіти «підтягується» до міської. Діти — скрізь однакові, й головне — створити для них базу й умови для того, щоб освіта була цікавою та доступною», — пояснила перший заступник голови ХОДА.

За її словами, школярі показують високі результати також на всеукраїнських учнівських олімпіадах з різних предметів, повідомляє прес-служба облдержадміністрації. Так, у 2016 році перші місця отримали 24 мешканця Харківщини, 35 — другі і 37 — треті.

«Загальнонаціональну олімпіаду з української мови також виграв представник Харківської області. Вперше ми з української мови завойовуємо лідируючі позиції, — зазначила Юлія Світлична. — Також хороші успіхи показують учні й на Міжнародному конкурсі української мови та літератури імені Т.Г. Шевченка. Харківська область посіла друге загальнокомандне місце та другу позицію за кількістю володарів перших місць — після Івано-Франківської області».

comments powered by HyperComments