Харків’янам пропонують дізнатися «Історію одного трикутничка»

Четвер, 5 травня 2016, 20:05
У НТУ ХПІ бажають, щоб «кожен її відвідувач відчув себе адресатом послань з Минулого, яке не минає».
Харків’янам пропонують дізнатися «Історію одного трикутничка»

Відкриття виставки «Історія одного трикутничка» відбудеться 6 травня о 10:00 за адресою: вул. Багалія, 21, навчальний корпус У1, 9 поверх, аудиторія №702.

«Знання минулого розпочинається з вивчення документів. На тлі сьогоднішніх переоцінок подій 1941–1945 рр. дуже важливим видається знайомство не лише з офіційними документами, але й з листами, щоденниками, записами приватних осіб, які були учасниками Другої світової війни. Хоча листи з фронту (так звані «трикутнички») проглядалися цензурою, тим не менше їх автори щиро висловлювали свої думки і почуття. Саме тому ці свідоцтва епохи для нас безцінні, як і будь-які документи минулого, що вже стало історією», — повідомляють організатори.

Рік тому харківським студентам запропонували розшукати листи з фронту, що писали родичі. Лист треба було сфотографувати, роздрукувати форматом А4 і помістити у рамку, а до нього додати свій коментар. Таким чином, з’явилося 30 експонатів для виставки «Історія одного трикутничка».

«Події 1941–1945 років, хоча ще живі деякі їх учасники, насправді  така само Історія, як і історія Давньої Греції, і тому «священне право на приватну власність» у даному випадку вже не діє: оприлюдненим може бути будь-який приватний документ, оскільки ми усі є нащадками людей минулих поколінь і усі зацікавлені у тому, щоб знати Правду про війну у якомога ширшому обсязі. Мета виставки – щоб кожен її відвідувач відчув себе адресатом послань з Минулого, яке не минає», — резюмують організатори.

comments powered by HyperComments