У Харкові з’явиться будинок для колишніх інтернатівців

П'ятниця, 6 травня 2016, 17:10
Громадські активісти займаються створенням адаптаційного центру для дітей і підлітків.
У Харкові з’явиться будинок для колишніх інтернатівців

 

На конференції «Інноваційні методи в роботі з дітьми з особливими потребами», яка пройшла в Харківській міській раді, представники громадської організації «Еммаус» розказали про проект «La Casa Volante» («Будинок, що літає»).

Це буде адаптаційний центр для підлітків з інтернатів, яким нікуди йти після 18 років. Гроші на приміщення центру два роки тому зібрав італійський фонд «AVSI».

Зараз активісти шукають добровільних помічників, готових займатися з дітьми,  допомогти підліткам у працевлаштуванні, масажистів, логопедів, психологів. Невдовзі знадобляться продукти харчування та інші побутові речі.

В «La Casa Volante» постійно житимуть від 4 до 6 дівчат, на заняття приходитимуть ще близько 20 підлітків. Вони готуватимуться до вступу до ВНЗ і ПТУ, навчатимуться вести домашнє господарство, для них проводитимуться різні соціально-культурні заходи. Пізніше такий самий центр планується відкрити і для хлопчиків.

Проект, який приймав участь у конкурсі «Єдиної соціальної мережі», отримав підтримку міської влади, повідомляє прес-служба мерії.

Фото — Соціальний Vitamin.

comments powered by HyperComments