У «Вікіпедії» стане менше дискримінації

Неділя, 8 травня 2016, 11:30
У рамках проекту «WikiD Ukraine: Жінки. Вікіпедія. Архітектура» 19 квітня – 15 червня у Харкові, Києві та Львові відбуваються воркшопи з написання та редагування статей.
У «Вікіпедії» стане менше дискримінації

Як повідомляють організатори, завдання проекту — збільшення кількості статей у «Вікіпедії» про жінок в архітектурі та архітектурному середовищі, а також розвиток спільноти вікіпедистів.

Харківський тренінг відбудеться 12 травня о 18:00 у Центрі гендерної культури (вул. Ковальська, 9). У програмі воркшопу:

1) Архітекторки України та Харкова – Євгенія Губкіна, архітекторка, дослідниця Центру міської історії Центрально-Східної Європи, співзасновниця ГО Urban Forms Center.

2) Пошук біографічної інформації, робота з джерелами, правила цитування та використання посилань.

3) Статті у «Вікіпедії» варті того, щоб бути написаними недискримінаційною мовою – Олена Малахова, кандидатка філологічних наук, директорка Гендерного центру Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, експертка Гендерного інформаційно-аналітичного центру «КРОНА».

4) Особливості написання і редагування якісних статей на «Вікіпедії» – Леонід Овчаренко, адміністратор української Вікіпедії, ГО «Вікімедіа Україна».

Захід безкоштовний, але організатори просять попередньо зареєструватися за посиланням: http://goo.gl/forms/sz6HzJG4YL

comments powered by HyperComments