Британка, полячка і українка розповідатимуть про історію

Вівторок, 10 травня 2016, 18:34
Харків’ян вчать посиленню ролі культурних інституцій і медіа у висвітленні замовчуваних тем, соціальному включенню і подоланню стереотипного мислення через культурні практики та критичні тексти.
Британка, полячка і українка розповідатимуть про історію

Зокрема, 10-15 травня у Харкові триває проект «Від першої особи: Пам’ять. Голос. Діалог». Блок «Діалог» — серія відкритих і бескоштовних публічних лекцій та дискусій для зацікавлених, повідомляють організатори.

Так, 11 травня о 19:00 у «Spalah: образовательный хаб и коворкинг» (вул. Дівоча, 6) лекцію прочитає історикиня й журналістка з Великобританії Анна Рейд.

«Для чого писати про чужу історію? І для чого читати історичні роботи, написані кимось ззовні, кимось з іншого соціокультурного поля? Що нам дає дистанція, які недоліки й переваги є в тому, щоби фіксувати та досліджувати історію «не своїх» країн? От про що я хочу поговорити з українськими слухачами, — говорить британка. — У сучасній Україні історія може грати роль вибухової речовини, тому це важливо».

12 травня у театрі «Арабески» відбудеться спектакль «Монолог про найважливіше» і дискусія з глядачами «Що виживе, те й буде?» за участі головної редакторки видання Korydor Віри Балдинюк.

Польська письменниця й журналістка Кінґа Дунін 13 травня прочитає лекцію «Від самвидаву до Facebook: історія, політика, зміни в медіа», а 14 травня українська дослідниця проблем пам’яті й літературознавиця Ірина Старовойт розкаже, що робити «з потворними спогадами прекрасних міст».  

comments powered by HyperComments