Алеї саду Шевченка на день перетворяться на поле експериментів

Вівторок, 10 травня 2016, 19:16
Наукові пікніки пройдуть в Харкові вп'яте. Найбільший в Україні фестиваль науки, освіти та науково-популярної культури під відкритим небом відбудеться 10 червня.
Алеї саду Шевченка на день перетворяться на поле експериментів

Як повідомляють організатори, цього разу захід буде тематичним. Ідея народилася, бо фестиваль збігся із ЗНО з біології. Тож першою темою є «Наука про життя», а згодом щоразу для експериментаторів обиратимуть специфічну проблематику. Зазначимо, що Наукові пікніки проходитимуть двічі на рік.

«Фестиваль використовує формат популяризації науки, запропонований пару десятків років тому університетськими викладачами, які автобусами колесили сільські школи Харківської області, щоб показувати дітям надихаючі досліди з різних галузей природничих наук. Сьогодні така платформа відроджена ентузіастами, які з 2013 року проводять Наукові пікніки», — йдеться у повідомленні.

Останніми роками на алеях саду Шевченка поблизу ККЗ «Україна» збираються сотні експериментаторів різноманітних спеціальностей із десятків навчальних закладів, НДІ, КБ, установ культури й освіти, громадських ініціатив і підприємств.

«Формат передбачає наочну чи інтерактивну програму, яка «простими словами пояснює складні речі» через експерименти, діючі макети та зразки, головоломки, роботи, дрони, моделі. Також на всіх майданчиках передбачається активне залучення глядачів у майстер-класи, ігри, конкурси та співучасть у дослідах», — зазначають організатори.

Глядачі зможуть безкоштовно відвідати Наукові пікніки 10 червня з 13:00 до 19:30, а ось експериментаторам доведеться зареєструватися до 23 травня: http://bitly.com/naukovipikniky.

Нагадаємо, у 2014 році Наукові пікніки відбулися 20 вересня. На алеях саду Шевченко презентувалися 20 команд з харківських вишів і наукових центрів. Четвертий фестиваль відбувався 6 вересня 2015 року

comments powered by HyperComments