Співпраця з Францією сприятиме поверненню України на європейський шлях розвитку — консул

Четвер, 12 травня 2016, 16:46
У Харкові представили Почесного Консула Республіки Франція. Обов’язки взяв на себе харківський бізнесмен і волонтер Сергій Політучий.
Співпраця з Францією сприятиме поверненню України на європейський шлях розвитку — консул

На церемонії призначення, що відбулася в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» за участі Надзвичайного та Повноважного посла Франції в Україні Ізабель Дюмон, консул виступив з промовою.

«Франція починає винаходити велосипед і закінчує повітряною кулею, повітроплаванням, автомобілем, двигуном внутрішнього згоряння і величезним числом винаходів, про авторство яких ми часом не підозрюємо.

Безумовно, важко переоцінити внесок Франції в світову культуру. На сьогоднішній день, коли ми говоримо про велику російську літературу, не слід забувати, що їй від народження 150-160 років, і вона — це практично на перших порах калька з великої французької літератури ХІХ століття. Франція і на сьогоднішній день є найпершою країною за кількістю Нобелівських премій в галузі літератури», — зазначив Сергій Політучий.

Він наголосив на значенні співпраці обох країн в різних областях сучасного життя, а також внеску Франції в світову культуру і науку.

«Франція — лідер у світі з використання атомної енергії, яка для нашої країни надзвичайно важлива: у нас немає своїх нафти і газу, нам дуже важлива співпраця з Францією.

Франція, може бути, мало кому на сьогодні відомо, — це один зі світових лідерів з IT-технологій. Це безумовний лідер по навчанню, вищій освіті.

Франція — це країна з надзвичайно розвиненою медициною, за своїми технологіями це медицина світового рівня. Ну і головне, що ми знаємо про Францію — це вина.

В цілому, Франція — це та країна, співпраця з якою буде сприяти якнайшвидшому поверненню України на європейський шлях розвитку і допоможе подолати складності та відставання в найкоротші терміни», — сказав Сергій Політучій.

comments powered by HyperComments