Понад тисячу харків'ян з початку року стали військовими-контрактниками

П'ятниця, 20 травня 2016, 13:45
Ще 176 призовників вирушили зі збірного пункту Харківського обласного військового комісаріату.
Понад тисячу харків'ян з початку року стали військовими-контрактниками

Більшість хлопців і дівчат, відібраних у травні цього року, служитимуть у частинах Повітряних сил. При цьому кожен третій новобранець вже має досвід служби в армії, а кожен сьомий до військкомату прийшов з посвідченням учасника бойових дій, повідомляє прес-служба ХОДА.

«Активність мешканців Харківщини в плані призову до армії на професійній основі припала на березень-квітень після проведення низки інформаційно-роз’яснювальних заходів. Не останню роль в цьому відіграло підвищення мінімального грошового забезпечення до 7000 гривень та зміцнення соціального забезпечення воїнів, — зауважив т.в.о. військового комісара Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін. — З початку 2016 року ми, як кажуть, «поставили під штик» близько 1200 добровільних рекрутів, що удвічі більше, ніж ми набрали за увесь 2015 рік».

У повідомленні зазначено, що у 2015 році 635 мешканців Харківщини стали професійними військовослужбовцями, що стало рекордним в регіоні за усю історію незалежної України.

comments powered by HyperComments