ЄБРР створить у Харкові офіс підтримки бізнесу

Неділя, 22 травня 2016, 09:07
Європейський союз і Європейський банк реконструкції і розвитку підписали угоду, згідно з якою буде виділено до 28 млн. євро на підтримку малих та середніх підприємств України в рамках програми «EU4Business».
ЄБРР створить у Харкові офіс підтримки бізнесу

Про це йдеться в спільному прес-релізі ЄС і ЄБРР, повідомляє РБК-Україна.

Фінансова допомога, зокрема, передбачає створення мережі центрів підтримки бізнесу по всій Україні.

«Мета ініціативи «EU4Business» — підтримати український бізнес, який створює робочі місця, шляхом надання малим і середнім підприємствам нових навичок і підтримки їхніх планів щодо експорту на найбільший сусідній ринок, тобто загальний ринок ЄС з більш ніж 500 мільйонами споживачів. Ми об'єднуємо зусилля з нашим давнім партнером ЄБРР для того, щоб значно збільшити нашу підтримку малого бізнесу в Україні та допомогти різним компаніям у використанні можливостей, які з'явилися в результаті створення Глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС. Ми рішуче налаштовані допомогти місцевим компаніям стати рушійною силою економічного зростання в регіонах України і успішно конкурувати на світових ринках», — зазначив посол ЄС в Україні Ян Томбінський.

За словами директора ЄБРР в Україні Шевкі Аджунера, відкриття двох нових офісів і створення мережі центрів підтримки бізнесу по всій країні також прихильність організації меті підтримки економічного зростання в Україні.

Програма передбачає відкриття нових офісів в Харкові і в Одесі, на додаток до вже існуючих у Києві та Львові. Також ЄБРР сприятиме створенню мережі центрів підтримки бізнесу в 15 областях України.

В рамках ініціативи «EU4Business» до 12 млн. євро передбачають на використання для підтримки прямого фінансування, що ЄБРР надає малим підприємствам. Не менше 50 МСП повинні отримати пряме фінансування від ЄБРР в рамках спеціальної кредитної лінії обсягом 100 млн. євро.

comments powered by HyperComments