Керівники підрозділів ХОДА взяли участь у навчаннях з тероборони

Тетяна Зарубіна  |  Субота, 21 травня 2016, 15:50
Спеціальні навчання відбулися 21 травня на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.
Керівники підрозділів ХОДА взяли участь у навчаннях з тероборони

Крім керівництва структурних підрозділів ХОДА, у зборах також взяли участь представники Національної поліції, військових комісаріатів, правоохоронних структур, повідомляє прес- служба. ХОДА.

«Ці навчання сьогодні проводяться за вказівкою голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна. Вони носять скоріше ознайомлювальний характер. Ідея навчань - у тому, щоб ознайомити керівників департаментів, відділів і підрозділів облдержадміністрації з діяльністю в рамках тероборони та надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на території нашої області», - зазначив заступник голови – керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов.

Під час навчань керівники структурних підрозділів ХОДА ознайомилися з діями працівників поліції під час ліквідації масових заворушень; діями співробітників вибухотехнічного відділу ГУНП в Харківській області з обстеження, евакуації та знешкодження підозріливого предмету; роботою кінологів Управління Державної пенітенціарної служби у Харківській області, які продемонстрували дії працівників поліції особливого призначення із затримання автомобіля з порушниками, а також дії кінологів зі службовими собаками під час затримання злочинців та огляду транспортних засобів. Окрім того, керівники структурних підрозділів ХОДА ознайомилися з діями працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій під час ліквідації пожежі у багатоповерховій будівлі .

«У нас вистачає людей, які можуть вийти на вулицю, спалити авто, пограбувати перехожих. Такі приблизно ситуації і були сьогодні продемонстровані, - зазначив ректор ХНУВС Валерій Сокуренко. – Керівники структурних підрозділів ХОДА не просто отримали цікаві враження, вони подивилися алгоритм дій у тій чи іншій складній ситуації. Також подивилися, які рішення приймає керівник і які застосовуються сили та засоби для того, щоб зупинити злочинця чи боротися з техногенною катастрофою».

Окрім демонстраційної частини навчання, також передбачили й практичну роботу. Керівники структурних підрозділів облдержадміністрації отримали практичні навички користування вогнепальною зброєю, а також навички в подоланні смуги перешкод та гасіння пожежі. Під час зборів керівники департаментів оглянули військову, спеціальну техніку та озброєння, що використовується підрозділами МВС України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«На території області такі навчання проводяться вперше. Я думаю, що в подальшому ми будемо продовжувати навчання наших співробітників, особливо керівників департаментів. Надалі плануємо залучати до таких зборів і голів РДА. Для того щоб на власні очі люди бачили, що може відбуватися, і вміли боротися з цим», - зазначив Вячеслав Аббакумов.

comments powered by HyperComments