На День Європи у Харкові вчили безпеці

Неділя, 22 травня 2016, 11:32
У Центральному парку культури і відпочинку ім. М. Горького 21 травня відбулися святкові заходи.
На День Європи у Харкові вчили безпеці

Цього року святкування Дня Європи, який традиційно припадає на третю суботу травня, проходило під егідою громадської безпеки, тому в парку запланували «Сімейний день надзвичайних ситуацій».

У сімейно-розважальному центрі парку можна було ознайомитися з діяльністю у третю суботу травня, яку веде Харків в сфері міжнародного співробітництва, а також побачити нагороди Ради Європи, якими володіє місто.

Окрім харківських чиновників і начальників рятувальних служб, у святкуванні Дня Європи взяв участь Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс в Дніпропетровську) Вольфганг Мессінгер.

«Кожне місто потрібно розвивати. У Харкова дуже хороший фундамент, у вас дуже багато університетів, розвинені багато напрямків діяльності. У вашому місті живе багато цікавих і розумних людей. Це говорить про те, що у Харкова гарне майбутнє», — зазначив Генеральний консул ФРН.

Співробітники ДСНС показали гостям свята свою роботу. «Перед розважальним центром стояла пожежна техніка, рятувальники показували людям пристрої та форму, і відвідувачі парку — дорослі і діти — могли поспостерігати, як це все  працює. Діти могли взяти участь в тематичних конкурсах та іграх, а на окремому майданчику можна було побачити вміння собак-рятувальників. На центральній алеї були встановлені стенди з експонатами, що знайомили з діяльністю Національного університету цивільного захисту України, а викладачі та курсанти розповідали бажаючим про навчання в ньому», — пише прес-служба міськради.

comments powered by HyperComments