ХаРЗ-2016 зібрав шанувальників унікальних автівок зі всього світу

Тетяна Зарубіна  |  Неділя, 22 травня 2016, 11:38
До Харкова з'їхалися ретромашини з усієї України. Понад сто сімдесят унікальних машин минулої епохи вишикувалися в ряди на стадіоні «Старт».
ХаРЗ-2016 зібрав шанувальників унікальних автівок зі всього світу

21 травня у Харкові розпочався «Харківський ретро-зліт - 2016» (ХаРЗ-2016). Найстаріший автомобіль – 1907 року, з гаражів Миколи ІІ, приїхав із Запоріжжя. В Україні демонструється вперше.  І ще маса прекрасних машин - на ретрозльоті загалом зібралося близько 170 учасників - автомобілів різних епох, випущені в Німеччині, Франції, США, Великобританії (Ford, Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Bentley, Jaguar тощо), а також раритетні екземпляри радянського мотобудування і вантажні велосипеди.

Організаторами, організатори Харківського ретро  зльоту стали Дядя Фара і Дмитро Харченко. Зліт проходить в Харкові вдруге, і в 2016 році висвячений подвійному ювілею - 60-річчя початку серійного виробництва ГАЗ-21 і 50-річчя від дня прем'єри фільму Ельдара Рязанова «Стережись автомобіля». Для гостей заходу 21 і 22 травня підготовлені конкурси, присвячені, «Волзі», фільму «Стережись автомобіля» і епосі (в тому числі і конкурс історичного костюма), а також експертна оцінка на автентичність ГАЗ-21. У «Волг» буде окрема виставкова зала, де гості зльоту зможуть посидіти у відреставрованому салоні, зазирнути під капот, покрутити історичну «баранку». За словами Дядя Фари, на фестивалі також присутній громадянин Великобританії на своїй праворульній автівці марки «Кабріолет» та багато інших унікальних авто, які демонструються вперше.

Хто не встиг відвідати подію, має можливість зробити це у неділю 22.05.16 з 10 до 18 години, стадіон «Старт» (за іподромом). Повна програма фестивалю на сайті Ретрозльоту.

Фотограф - Костянтин Варенко.

comments powered by HyperComments