Активісти нагадали Кернесу про велодоріжки (ФОТО)

Вівторок, 24 травня 2016, 12:57
Поціновувачі екологічно чистого транспорту та здорового способу життя розробили Велоконцепцію Харкова, а профільні департаменти намагаються перетворити її на чергову формальність.
Активісти нагадали Кернесу про велодоріжки (ФОТО)

Велосипедна спільнота запланувала передачу звернення до міського голови. Під будівлю міськради вони приїхали, щоб звернути увагу населення, а також забрати під документом підписи, яких вже є понад тисячу.

Організатори — ГО «Міські реформи» — повідомляють, що у вересні 2015р. розроблена велоактивістами Велоконцепція Харкова була передана заступнику міського голови з питань інфраструктури Євгену Водовозову, який озвучував оптимістичні плани. Після піврічного проведення робочих зустрічей та обговореннь з різними профільним структурами, департамент архітектури подав на узгодження альтернативний варіант концепції.

Супротив активістів викликає те, що «владна» концепція не включає відповідальних за виконання, термінів виконання завдань і механізмів взаємодії з громадськістю. Вони вважають, що погодження такого підходу Харків отримає ще один декларативний документ, який нікого ні до чого не зобов'язує.

Тож велосипедисти вирішили вимагати від Геннадія Кернеса взяти під персональний контроль затвердження концепції велосипедного руху. Повний текст звернення можна побачити за посиланням: drive.google.com.

Нагадаємо, що 29 травня у Харкові відбудеться традиційний Велодень, який також є частиною боротьби за побудову велосипедної інфраструктури

comments powered by HyperComments