Форум «Імпульс змін» має спонукати молодь до активного соціального життя

Юлія Гуш  |  Вівторок, 24 травня 2016, 16:47
У Харкові відбудетеся форум «Імпульс змін», який має надихнути молодь до активної участі в соціальному та політичному житті країни.
Форум «Імпульс змін» має спонукати молодь до активного соціального життя

Про це розповіли організатори форуму під час прес-конференції, яка відбулася в Харківському кризовому інфоцентрі. Заплановано, що у цьому заході візьмуть участь молоді люди віком від 18 до 30 років. Перед ними виступатимуть громадські діячі, політики та бізнесмени, які будуть розповідати про власний досвід упровадження соціально значущих проектів та можливості впливу на громадське життя країни. За задумом організаторів, цей форум має активізувати молодь та надихнути її на нові досягнення.

«Ви всі бачили, як завдяки революції гідності утворювалося наше громадянське суспільство, – розповіла Влада Думенко, співорганізаторка форуму, – воно здійснює помилки та навчається всьому самостійно. Відповідно, для молоді ми хотіли дати той самий трамплін. Принаймні, показати приклад, що це можна зробити успішно. Всім має бути зрозуміло, що в такому місті-мільйоннику, як Харків, молодіжний рух не те що відсутній... Але його, на наш погляд, потрібно простимулювати».

«Рівень молодіжної активності – соціальної і політичної – на жаль, зараз найнижчий за останні 13 років, – зазначив депутат Обласної ради Дмитро Булах, – дуже знизилась її політична та соціальна участь. Якщо ми можемо сказати, що в бізнесі молодь пробує власні сили, то, на жаль, в політичній та громадській сферах вона бере участь все рідше та рідше. В той же час молоді люди дуже часто в соцмережах люблять або сміятися, або жалітися на те, що у нас місто таке консервативне, що воно не змінюється так, як цього хотілося». За його словами, така пасивність відчувається і в Обласній раді. «Це в більшості вкрай консервативні люди, яким мало що потрібно, у яких немає енергії для змін. В області така ж сама ситуація».

Форум «Імпульс змін» стартує 29 травня в Kharkiv Palace Premier Hotel. Передбачено, що у форумі візьме участь 200 осіб.

comments powered by HyperComments