Національний рух «ДІЯ» має об’єднати українців – впевнені його лідери

Середа, 25 травня 2016, 13:41
Сьогодні у Харкові був презентований національний рух «ДІЯ», який, за задумом його лідерів, має об’єднати українців.
Національний рух «ДІЯ» має об’єднати українців – впевнені його лідери

Про це розповіли лідери новоствореного руху Дмитро Ярош та Андрій Шараскін під час прес-конференції в Харківському кризовому інфоцентрі. Головною причиною створення НР «ДІЯ» Ярош називає роздробленість серед українців. «Ми бачили та спостерігали протягом новітньої історії України що українці, незалежно від політичної, мовної чи конфесійної приналежності, завжди досягають результату, – розповів він, – так було 1991 році, коли створили Народний рух і поставили за мету здобути незалежність України. Так було в 2004-2005 роках, коли під час Помаранчевої революції не допустили Януковича до влади. Так було під час останньої революції Гідності, коли Януковича від цієї влади відсторонили. Але ми завжди наступаємо на одні й ті самі граблі».

В новоствореній організації її керманичі вбачають ту силу, яка може об’єднувати українців. «Націоналізм може бути об’єднуючим фактором для людей, які притримуються різних поглядів на рахунок Майдану», – зазначив Сергій Бистров, координатор НР «ДІЯ» по Харківській області. Щодо мети цього руху, то вона має полягати в збереженні української незалежності та ствердження ідеалів Революції гідності. Також, за словами Яроша, вона сприятиме створенню «національної держави».

«Після того, як досягаємо якогось конкретного результату, ми отримуємо розходження по своїх партійних квартирках, – зазначив Дмитро Ярош, – кожен сам по собі, а влада паразитує.Щоб не було таких подій, ми ініціювали як на всеукраїнському, так і на регіональному рівнях таке своєрідне об’єднання різних людей – і націоналістів, і націонал-демократів, і консерваторів. Абсолютно різних людей».

comments powered by HyperComments