Суд над мером-хабарником перенесений — обвинувачуваний захворів

Середа, 25 травня 2016, 14:26
Суд над Мереф’янським міським головою в черговий раз перенесено через «госпіталізацію обвинуваченого». Депутати місцевої ради вирушили з'ясовувати, яка хвороба раптово вразила Веніаміна Сітова
Суд над мером-хабарником перенесений — обвинувачуваний захворів

Сьогодні у Фрунзенському районному суді Харкова мало відбутися чергове слухання у справі мера Мерефи Веніаміна Сітова, якого було затримано в жовтні 2014 року при одержанні хабара від підприємця у розмірі 40 тисяч гривень. У цю суму міський голова оцінив передачу в приватну власність комунальної котельні.

Напередодні засідання близько 20 поліцейських в бронежилетах взяли будівлю суду на бульварі Богдана Хмельницького під посилену охорону.

Суд пікетували близько 30 активістів Цивільного корпусу «Азов». Основні гасла «азовців»: «Виносьте вирок хабарнику!», «СТВ ПНХ!», «Сепаратизм. Вiдродження. Жаднiсть», «Хабар мера – ганьба для громадян», «Новiй громадi – чесного мера!», «Украв у громади – в тюрьму!», «Сепаратизм. Корупцiя. Сiтов».

Кримінальне провадження проти Сітова було відкрито 7 жовтня 2014 року за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище). Після затримання на гарячому при отриманні хабара співробітниками міський голова близько двох тижнів провів у СІЗО, потім йому змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Після цього скандального мера кілька разів усували з посади, в якій він потім відновлювався через суд. Відсутність обвинувального вироку у справі про хабар дозволило Веніаміну Сітову взяти участь в місцевих виборах у 2015 році, на яких він переміг інших кандидатів — підприємця Віталія Рябуху і адвоката Дмитра Шевченка.

Фото — Дмитро Верещинський, Константин Олейник.

comments powered by HyperComments